31. juli 07

3 dage som (hjælper) kræw:

Det er mandag. Jeg har været af sted som hjælper for en Kræw ved Grøn koncert i 3 dage. Fredag formiddag kl. 10 til jeg fik fri kl. 23 søndag aften. Det har været monster mega hamrende hårdt, men også sjovt og spændende.

Først lidt om at være Kræw.

Kræw, ”crewets” eget kælenavn for hvad de hedder. Der er alle mulige slags Kræw. Der er op-kræw, ned-kræw, teldt-kræw, duser-kræw, muliti-kræw osv. osv… OGSÅ SÆFØLI Hjælper-Kræw (som jeg jo er) som er hjælper for en kræw i kørestol.

At være kræw, er benhårdt. De fleste af dem er af sted i alle 11-12 dage. 4 dages koncert i første omgang, 4 overliggerdage – med fææææææst 24t/d (så vidt jeg har forstået) og 4 dages koncert bagefter. Koncerterne flytter by ligesåsnart de er færdige om aftenen kl. 21. Så bliver hele lortet pillet ned og kørt til den næste by. Nogen når at sove nogen timer om natten, andre fester og sover måske et par timer i bussen fra sted til sted. Derefter skal koncertpladsen stilles op endnu engang. Når gæsterne kommer arbejder Kræwerne i boderne overalt på pladsen.

De første Kræwer starter med at stille pladsen op allerede kl. 4-5-6 om morgenen…

Man sover på skoler rundt omkring i Danmark. Nogen gange 2 nætter samme sted og andre gange 1 nat hver sted.

Dvs. at transporten fra by til by foregår enten om aftenen eller tidlig om morgenen.

Til gengæld for alt det arbejde de gør, får de så alt hvad de kan spise og drikke på hele turen. 4 overligger dage med endnu mere fest og farver. Og når jeg så siger alt hvad man kan spise og drikke, så er det praktisk talt alt. Undtagen sprut. Det er mad, snacks, sodavand, cocio, kaffe, te, slik… Jeg var meget meget overvældet over standarten. De tager sig rigtig godt af deres frivillige. Det er ret flot. Men de gør også virkelig et stort stykke arbejde. Derudover får man t-shirts, sweat shirts osv. så man kan kende Kræwerne.

MEN at være hjælper til en Kræw, har man så lige tillæg i arbejdsopgaverne:

Køre sin bruger fra sted til sted, når en normal kræw kan sove i bussen, skal vi være vågne og køre. Vi skal lave alle de samme ting med op og ned pakning. Lave alle de normale ting, som bade, personlige ting, hente mad, ind og udpakning af bil med alt hvad der dertil hører. Lift, senge, tøj osv. Bade tager for en normal person ca. 10 min. Men badet for en bruger tager mindst 1 time. Vi skal stadig køre samtidig med alle de andre der skal køre i bus, selvom vi kommer hurtigere frem. Dvs. at når vi skal køre fra et sted kl. 7 skal vi op kl.05.15… Når vi skal i seng, om aftenen, skal vi have vores bruger i seng (når dette er, efter druk, fest osv…) HVIS vores bruger vil feste, kan vi måske nå at sove lidt inden vi skal ligge vores bruger i seng. Flere gange hver nat skal vi op og vende vores bruger. I alt får vi ca. 6 timers søvn af en time af gangen. HVIS vi er heldige. Resten af de 18 timer på døgnet er benhårdt arbejde. Til gengæld får vi ingen kredit (fordi det jo ikke er ’os’ der er kræwerne, men blot udfører den fysiske del af vores brugers arbejde), ingen fest, ingen hvile, men til gengæld vores normale løn. – Vi får dog samme formidable forplejning som resten af Kræwerne og T shirts (1 pr. dag man er med på turen). (derudover fik jeg også tigget mig til en MEGA COOL Cap, som Stimorol standen var så flinke at donere…! Nice…!)

Da det ca. er dobbelt så hårdt at være hjælper til en Kræw, som selv at være Kræw, er det ikke fedt at tage med mere end 3 døgn i træk. Nogen (som min bruger Sisse) skifter hjælper undervejs, andre har 2 med hele vejen, som er på arbejde hvert andet døgn. Eller dvs. får løn for hvert andet døgn. Det betyder selvfølgelig også at de har lidt mere frihed og får lidt mere søvn, men til gengæld skal de også være væk i 12 døgn og kun få løn for 6… Men anyways. Det er helt sikkert sjovt, fordi de får mulighed for at være lidt mere social med folk.

Nu til turen:

BOD: Info.

Folk der hørte til her:

Sisse (og mig)

Mette (og hendes hjælper Dorte)

Søren Peter (og hans to hjælpere Søren og Elmer, der var et ”svoger-par”)

Klaus som var sektions chef (og hans hjælper Jeff)

Claus, som var svindler men uden hjælper fordi han kan gå.

ODENSE, FREDAG:

Min vagt startede på Odense banegård fredag formiddag. Her møder jeg min kollega, der har været med i 4 dage. 3 overligger dage og 1 koncertdag. Hun ser ret frisk ud, så jeg bliver lidt forhåbningsfuld. Men hun siger at det er fordi hun har valgt ’loppe-tjansen’, som hun siger… Overliggerdagene. Uden lange køreture, ind og udpakning osv. Men hun siger det har været sjovt.

Jeg bliver advaret om MUDDERHELVEDE, allerede her i opstillingsfasen på pladsen… Hvorefter jeg bander over de gummistøvler jeg skulle huske at tage med, men som pænt står i entreen der hjemme… Heldigvis har jeg mine ’nød-gummisko’ med. Dem nåede jeg at tage ud af bagagerummet på bilen, da jeg på Roskilde station opdagede at jeg IKKE havde mine gummistøvler med… Hehe. De er mega grimme og stive, men til gengæld med en HØJ sål og meget mønster i, så jeg ikke vil synke så meget i og hvis de bliver for klamme, kan jeg bare smide dem ud når jeg kommer hjem igen.

Jeg finder vejen ud til pladsen. Kun lidt bøvl på vejen, da vejnavne skiftede før de gjorde på kortet osv. Men men, jeg kom frem. Fra min kollega havde kørt til jeg kom tilbage, var der sat hegn op alle vegne og jeg kunne ikke parkere henne ved infoboden, hvor vi Sisse er Kræw. Jeg fandt en rimelig muddersikkerplads bagved den store scene. Allerede da jeg kom kl. 11 havde lastbilerne MEGA store problemer. En lastbil var sunket i mudder, så den var ved at vælte. De scenelastbiler der skal parkere helt op til bagscenen sank i og måtte trækkes og skubbes og meget mere. Halv meter dybe køre render…

”Heldigvis” blæste det helt vildt og pladsen nåede at tørre en smule i løbet af dagen, selvom vi fik nogen ordenlige byger. Vi følte os dog RET heldige, da vi fik atvide at tordnede og var skybruds-agtige byger i København med kæmpe store hagl.

Da kl. var 15 skulle Mette skifte hjælper. Mettes bil var helt spærret inde. Dels af hegn og dels af mudder, så jeg kørte hendes hjælper til skift på stationen.

Fredagen, føltes ret hektisk, fordi jeg ikke var inde i nogen af rutinerne. Jeg fik atvide at det var et godt tidspunkt at tage lur på, inden kl. 19, da vi skulle starte oprydning inden nedpakning ved 20 tiden. Så første dag så jeg ikke NEPHEW, fordi jeg skulle have en lur.

I infoboden fortæller man folk alt hvad de ønsker at vide, derudover sælger boden smøger (i læssevis), regnslag i bunker og paraplyer. Så tager boden sig af forsvundne børn og hittegods.

I Odense havde jeg min første oplevelse med et forsvundet barn. Der var en samarit der var kommet med en dybt ulykkelig pige på knap 6 år. Jeg sad med hende i mere end en halv time. Jeg begyndte at syntes at det var ret underligt, at der ikke var kommet nogen for at lede efter hende. Jeg prøvede at spørge hende om hun kunne huske, hvor hun var blevet væk… Det kunne hun ikke. Hun var en pige af ret få ord. Hun fik lidt slik og en sodavand. Jeg aftalte med Sisse, at jeg tog hende i hånden og gik ud for at kigge efter forældrene og hvis de kom tilbage så ville Sisse ringe til mig.

Vi kommer over på den anden side og pludselig kan pigen begynde at kende området. Hun får øje på sin mor og løber hende glad i møde.

Moren ser hende og SKÆLDER hende ud. Hvor helvede hun havde været osv. Moren virkede ikke engang fuld og slet ikke bekymret. Jeg sagde til moren at hun havde siddet længe i informationen og ventet på sin mor. Moren sagde at de lige havde været rundt og kigge rundt om hvor de sad også havde opgivet og tænkt: ’Hun kommer nok tilbage’… FUCK hvor blev jeg bare vred!! Jeg havde bare lyst til at tage pigen med tilbage… Ikke noget med at moren havde skrevet mobilnr på armen af sin datter, ikke noget med at lede efter hende. Ikke noget med at ROSE hende for at hun havde fundet nogen ansvarlige voksne og var kommet til informationen, hvor der var nogen der kunne hjælpe hende. Nej, kun skæld ud. Og den stakkels pige var bare mega ulykkelig. SUK SUK!!! Men desværre kan man jo ikke rigtig gøre noget, når det ikke er ens eget barn. Øv. Men jeg fik helt ondt i maven og havde virkelig lyst til bare at tage pigen under armen og gå igen.

Tv2 sluttede kl. 21… Og slam bam så skulle vi pakke hele pladsen ned. Heldigvis var vi kun omkring en time om at pakke infoboden ned. Vi kunne køre fra pladsen kl. 2215. Vi skulle køre til næstved og var fremme omkring kl. 2345. Herefter skulle vi pakke bilen ud, stille senge op osv. Kl. ca. 0130 kunne vi ligge os til at sove. Kl. 0630 skulle vi op igen… Gaaaaaaaaaaaaab… Have Sisse i bad inden vi skulle ud til koncertpladsen i Næstved. 3 gange den nat havde jeg været oppe og vende… GAB jeg var træt. Men min ’kollega’, Mettes hjælper var først kommet i seng kl. 0230, fordi de skulle i bad om aftenen. De skulle stadig ligeså tidlig op som os.

NÆSTVED, LØRDAG:

Det var første gang jeg skulle være med til at stille op.

Opstilling består af:

– Ankomme til et bodtelt, der var stillet op uden sider. – Sætte sider på teltet. – Stille disk op (som bestod af 3 sektioner af stillads) – Stille borde og bænke op – Stille handicappodiet op – Hente pengekasse – Hente smøger – Tælle vekslepenge og varer – Lave pynt og afskærmning – Sætte plakater op – Hente vanddunke til håndvaskning – Tømme lastbilen – Fjerne bandarolerne fra smøgerne

Når boden var stillet op, så var der måske lige plads til lidt afslapning inden det gik løs kl.13. Der kom nogen gevaldige regnbyger i løbet af dagen og vi kastede om os med regnslag. Det var helt vildt. Alle hænder var i gang og vi kunne næsten ikke følge med. Jeg nåede dog at få en lur i bilen ved middagstid. Skønt!

Det var super fedt at få set lidt af musikken, fordi vores infobod er med super view til den store scene.

Jeg havde fået atvide at næstved var den ultimative bølleby og vi skulle være forberedt på masseslagsmål og sådan. Vi så dog kun et enkelt slagsmål, som hurtigt blev stoppet af sikkerhedsfolkene. :o))

Dorte og jeg var på gåtur og fik tigget os til de fede caps fra stimorol standen :o))) FEST OG FARVER. Det var dejligt at få en kasket på, fordi ens hår altså er lidt viltret, når det blæser meget.

I Næstved havde vi sol og gigant byger indimellem hinanden. Heldigvis sluttede dagen i SOL :o))))) Så vi kunne pakke ned i tørvejr.

Natten til søndag skulle vi overnatte igen i Næstved. Denne nat kaldes ”Sumpen”, fordi det er sidste nat, at folk er samlet. Natten inden den sidste koncert på turen. Mange Kræwer planlægger ikke at sove den nat. Drikke og køre igennem. Sove i bussen på vej til Valbyparken. Dog var der en del der måtte bukke under og sove x antal minutter, som denne nats søvn for manges vedkommende kom til at indeholde. Jeg selv og Dorte var seriøst hjælper trætte. Vi var så trætte at vi følte os stive og rystede… trods det at ingen af os havde rørt en dråbe alkohol.

Jeg lå på min madras med min sovepose INDEN midnat…! Weee… Jeg skulle så op og få Sisse i seng kvart over 2… Derefter kunne jeg sove uden at skulle op en eneste gang helt til kl. 0530.

VALBYPARKEN; SØNDAG:

Jeg skulle pakke alle tingene ud i bilen. Så meget som muligt, inden jeg skulle tage Sisse op. Kl. 7 var vi klar til at køre. Udover Sisse og jeg havde vi Aina og hendes kæreste Simon, deres bagage og en mini crosser i bilen tilmed…! Godt pakket dukato, kan I tro!!

Godt så! Af sted til Valby. Aina og Simon ville gerne stoppe på en tank for at have lidt at spise på vejen. Jeg havde 2 Cocio’er, en halv liter kildevand og piratos at køre på. Der gik mindre end 10 min, før hele bussen snorkede. Af en eller anden årsag kunne jeg holde mig vågen og jeg kunne ikke overskue at stoppe på en tank, og vække de andre for at de kunne få noget at spise inden morgenmaden, når vi kom frem.

De andre hilste min beslutning velkommen, da vi var ankommet.

Ja, nu kommer der så lige et bandeord: FUUUUUUUUUCK hvor var vi TRÆTTE og SLØVE og udpakningen og opsætningen tog helt udsædvanlig lang tid for alle. Da publikum kom, var hegn ikke engang færdig med afspærringerne… :-S

Da vi havde stillet op, havde jeg brugt ALLE ressourcer jeg overhovedet havde i min krop. Jeg glædede mig helt vildt til dagen, fordi husbonni skulle komme. Men jeg kunne slet ikke hænge sammen. Min motorik svigtede. Min balance, alting. Jeg var bare 120% træt… Jeg kunne slet ikke overskue at køre igennem dagen på cola, Cocio og smøger og være glad og overskuds agtig når husbonni kom. Jeg fik ’bevilget’ en lur kl. 1215. Aina havde hendes hovedpude liggene i bilen og vi havde endda madrassen i bilen, fordi alt bagagen lå i bilen. Musikken var ikke startet. Ørepropper i ørene. Et vindue på klem og Zzzzzzzz… Jeg havde ikke engang stillet mit vækkeur. Håbede på at der ville gå LÆNGE før der var bud efter mig og jeg regnede med at Sisse ville ringe efter mig, når hun havde brug for mig. Jeg vågnede halvanden time efter. Jeg ringede og snakkede med Tom, han var så småt på vej. Han havde lige afleveret Idun hos Sussie og skulle af sted til valbyparken. Jeg følte mig frisk! Fuld af energi. Det var fantastisk. Jeg har helt ærligt aldrig i mit liv fået en bedre lur. Det er den allerbedste lur jeg har fået!!! Jeg tror det var det at jeg vågnede af mig selv. At jeg havde ro og en hovedpude… :o)))))) Skønt. Jeg havde pludselig mod på dagen igen. Jeg glædede mig vildt, til at husbonni skulle komme.

Jeg sprang tilbage i info. Jeg fik lov til at gå en VIP gratis billet til husbonni. :o))) Det var skønt. Jeg havde ellers besluttet at give ham billetten uanset hvad, men jeg var super glad for at få en billet. Det viste også at sektionschefen var glad for min indsats syntes jeg. Sektionschefen sagde også god for at han kunne være inde i infoboden sammen med os, når han ikke var rundt på pladsen. SUPER dejligt. :o)))

Så ringede han, at han havde parkeret og jeg fik lov til at gå ned til indgangen. Der var langt fra bilen og til selve koncertpladsen, men han kom :o))) Lige til L.O.C. start.

Det var rigtig dejligt at se ham :o) Selvom jeg kun havde været af sted siden fredag formiddag, har det bare været så intenst at det har føltes som meget længere tid. Han var både inde hos os og hjalp med at stå i ’døren’ (altså der hvor vi skulle lukke kørestole ind og ud og div. kræwer der skulle igennem osv. Også var han ude på pladsen og tage billeder med mit cam og møde en masse mennesker… Men det var super dejligt at han var der.

Indimellem skulle jeg selvfølgelig det ene og det andet. Jeg havde jo mit arbejde at passe.

Så fik vi en forsvunden!!!.. En ung mand, spastiker i elkørestol. Han var blevet væk fra sin flok, inkl. hjælper og så var hans mobiltelefon oven i købet løbet tør for strøm, så han havde ikke numrene på nogen han skulle finde. Hvad gør man så. Vi fik så ringet til hans institution, som gav os nummeret på én i flokken. De kunne ikke høre noget, da vi ringede og vi fik skrevet en sms til dem. Fandt dem ved sony erricson bilen. Jeg fulgte ham over til hans flok. Han var SUPER glad for hjælpen :O)) Men det aller sjoveste af det hele, var at han var nærmest IDENTISK med Lykke. Hvis Lykke havde været en dreng, havde det været ham. Deres bevægelser var ens, ansigtsudtryk, talemåde, ordvalg, øjne… ALTING!!! Og Lykke har bare ingen brødre. Hun har 2 søstre som ikke var spastikere… Det var så vildt så vildt!!! Mega syret oplevelse. Jeg har aldrig oplevet noget lignende…

Musik fik jeg også hørt en del af, fordi jeg ikke sov mens der var noget af det. :o) Dejligt. Vejret var, ikke udsædvanligt USTADIGT ad h til…

Alle bandsne var trætte, kunne man se, men de formåede at give helt vild fede shows alligevel. MEGET imponerende!!

Da Tv2 startede var jeg ude og gå tur med husbonni. Vi sad lidt oppe i VIP baren og sludrede med nogen mennesker og så starten af Tv2 fra side-udkigspladsen fra VIP området op mod scenen. Vedsiden af os, står der en far. Med en baby på UNDER 1 år!! UDEN fucking ørepropper og med cola i sutteflasken!!!… Vi var TOTALT rystede. LIGE ved siden af højtalerne. – Ca. 2 meter fra. Babyen så selvsagt ikke særlig glad ud. Faktisk med totalt bange øjne og mundvige der gik nedaf… Faren stod bare der og var overhovedet ikke opmærksom på sit barn… Men UDEN ørepropper og med COLA i sutteflasken, 2 meter fra højtaleren…?!?!?!…

FUCK nogen forældre skulle have et spark i røven!!!

Jeg havde aftalt med mig selv, at jeg skulle optage Kira (fra The Kindret Spirits) på min mobil, når hun sang med Tv2… ”Loosing you”. Den super fede sang, hun synger. Inden hun gik på, var det begyndt at regne. Solen var kommet igennem og der stod 2 kæmpe regnbuer henover scenen. Der kom en lettere desperat far med en lille dreng og spurgte om vi ikke havde et sted med tørvejr, han kunne skifte hans søn. Det var lige i det samme Kira skulle til at gå på. Jeg gik med ham ind i lastbilen og han kunne lave tør numse der. Jeg stod på ladet af lastbilen. Kunne se over alle menneskerne. Alle paraplyerne. Alle regnslagene. Jeg stod i tørvejr i lastbilen. Havde lyden lige på. Regnbuerne over scenen. Kira sang. Sang så smukt så smukt. Grøn koncert og min oplevelse som (hjælper)kræw var ved at være slut. Min ansættelse hos Sisse var ved at være slut. Det var en helt vildt underlig fornemmelse at stå der på ladet af lastbilen. Med min mobil på diktafon. Pludselig løb tårerne bare ned af kinderne på mig. Det var så vildt så vildt. En helt fantastisk oplevelse.

Lidt efter kom MC Einer på besøg hos Tv2 også. Jeg tog husbonni i hånden og tog ham med op i lastbilen, så han kunne se hvor fed en udsigt var deroppefra. Vi så nummeret sammen oppe i lastbilen. Bagefter begyndte vi så småt at pakke ned. Tv2 var ved at slutte. Info boden blev pillet fra hinanden. Grøn var ved at være slut. Tingene skulle ikke samles, men spredes på de forskellige lagre, opsamlingssteder osv. Vi var trætte, men havde også fået en ekstra hånd (som var en kæmpe hjælp til os trætte mennesker) fordi husbonni blev, til nedpakningen. :o))))

Vi var allerede klar til at køre fra pladsen kl. 22. For vildt!! Simpelthen fantastisk. Husbonni fik et lift til bilen af Mette og vi skulle lige køre Aina og Simon til Frederiksberg, hvor de boede. På vej ud af området, blev vi stoppet af to temmelig bedukkede og ret velhavende mænd, der ’bestak’ os med 500 kr. til fonden, for at køre med ’hvor som helst’. De prøvede for vildt at logge os i byen og ville give alt osv. Men NO NO NO!!!. Hehe…

De var mega sjove og lagde for vildt an på Sisse, selvom de kunne se hendes giftering på fingeren osv. Men altså. Det var et ret sjovt indslag og med til at holde os vågne, på denne sidste køretur efter …

Vi var i ballerup 2230. Tom var først ved at køre fra Sussie og jeg fik udpakket Sisses bil, skrevet timeseddel og hentet mine ting der inde. Så det var faktisk rart lige at få overstået. Så nu venter jeg bare på min fyreseddel, som jeg får i denne her uge, så jeg kan søge mine dagpenge – så jeg lige får halvanden måneds ’ferie’, inden jeg skal starte på mit nye job :O)))

Jeg satte mig ud på p-pladsen. Røg mig en smøg og drak den sidste Cocio. Jeg snakkede med husbonni, han var kørt den forkerte vej og jeg snakkede ham til ballerup. Det var smadder dejligt.

Jeg blev hentet. Skønt!!! Jeg var træt, men havde bare så meget at fortælle fra weekenden, så vi ævlede hele vejen hjem. Det var også dejligt for husbonni, fordi han også var træt. Men jeg skulle IKKE køre. Det havde på ingen måde været safe…

Det var skønt at komme hjem. Jeg måtte stene lidt, inden jeg skulle sove. Lige falde til. Tage et par hovedpinepiller.

Så sove… SOVE!!!

I dag har jeg været træt. Jeg har fået mig en lur på 2 timer. Idun havde savnet mig HELT vildt, så hun ville bare slet ikke i børnehave i dag. Jeg havde også savnet hende meget, så hun har været hjemme. Hun lovede at være sød og lade mig sove lidt og sådan.

Det har været spændende at være med. Måske laver jeg et comeback som hjælper næste år. Måske tager husbonni med som kræw i de 3 dage jeg måske tager en vagt. Måske måske. Men det har været sjovt og jeg har været glad for det. Men FUCK hvor var det hårdt. BENHÅRDT!! Aldrig har jeg oplevet noget lignende. Jeg er ikke engang kommet i bad i dag. Jeg har taget mig et fodbad og skiftet tøj. Hehe. Men ellers har jeg slappet af, hygget med mine dejlige og lige fået købt ind og spist på pizzariaet i Asnæs.

Koncert anmeldelser:

Alphabeat:

Ikk lige min kop te. Hørt langt væk fra, fordi de spillede på den lille scene der var

længst væk fra os. Helt sikkert sjovt, at danse til, hvis man er lidt fuld.

Fight night:

Det var meget sjovt, men svært at få så meget ud af, når man stod langt væk fra scenen og ikke helt kunne høre deres battles. Men folk syntes det var sjovt og det var i hvert fald noget der satte fut i fejemøjet og sjovt, at deres show var forskelligt fra dag til dag, fordi det reelt VAR battles. :o)

Ufo og Yepa:

Kan jeg nu meget godt lide. De så ud til at få gang i crowden ok, men det var stadig på den lille scene længst væk, så jeg har ikke så stort et grundlag at udtale mig om deres show på. Men det lød ’langt fra godt’… Hehe ;o)

Veto:

Fandt jeg aldrig ud af hvem var og kunne ikke rigtig høre nok af musikken til at kunne bedømme dem. De er åbenbart et upcomling teen-chick-score-band, for der var en del 14-17årige piger der havde VETO, skrevet i ansigtet eller på kavalergangen. Hehe… Så noget kan de sikkert ;o)

Nå så kommer vi til det jeg rent faktisk KAN bedømme, fordi det blev spillet på den store scene og jeg har set alle showene.:

LOC:

Styrer!!! Han har humor, han rapper fedt. Kan det der med at lave et liveshow. Han havde Johnson og Uzo med i sit show også. Sceneshowet var fedt og de gav den gas forvildt. Det var rigtige instrumenter der backede dem og det syntes jeg virkede rigtig godt. Jeg havde ikke forventet at det var meget andet end samplinger.

Der var røg og fyrværkeri show og hele balladen.

Dog vil jeg sige, at han virkede lidt for træt og lidt for stiv på scenen søndag, men fair nok… Det havde også været mange dage i træk og det københavnske publikum var nok også taknemmeligt på den konto, fordi en som LOC ikke skal slå mange prutter i kbh, før folk jubler. Men jeg syntes nu at det havde været bedre de andre dage. Meen stadig. SUPER NICE :o)

BETH HART:

Til min stoooooooore overraskelse var hun for vild. Hun rockede SÅ HÅRDT!! Jeg kender intet til hende, andet end jeg vidste at det var hende der synger den der sang de bruger i introen til ’Scenen er din’. Jeg troede jeg skulle høre en rock balladedulle sidde ved et klaver og synge bla bla… Men for fanden da også, hun kan synge, hun kan brøle, hun kan levere en energi til publikum igennem musikken, der var helt fantastisk. Det var jo fanmer hård rock hun leverede. YUM!!! Og hun kunne virkelig gi den gas. I kæmpe mega stor stil!!!

Hun har en beskidt mund når hun snakker imellem sangene og noget andet vildt er, at hun faktisk for 5 år siden var ved at ende sit liv i stoffer og stoffer og atter stoffer. Men vendte på en tallerken og åbenbart nu turnerer og vidst nok også bor i Danmark en hel del. Men hun var altså virkelig sej. Helt udover forventning :o))) Musik der rørte mig.

NEPHEW:

Ja… Hvad kan jeg sige. De er fede i radioen. De er fede på CD. Man kan godt blive en anelse træt af dem, når der i perioder er en sang der bliver spillet igen og igen (og)… Men live, der kan de virkelig trykke den af. De er rigtig gode og publikum er med. Simon Kvamm ’brillierede’ med at lave nogen af deres sange lidt om, i aktualitetens navn. Det var sjovt. I ’Superliga’, sang han: ’Bjarne Riss er stum (som han plejer) og derefter Mikael Rasmussen er dum’… Hehe. Mexico ligger i Spanien blev således lavet om til: Mexico ligger i ITALIEN. Haha… :o) Det er lidt sjovt, når man sådan kan høre at de laver lidt om.

De første 2 dage, havde de LOC med som gæst på scenen. Det var godt nok voldelig cool, må jeg sige!!! Den sidste dag havde de Peter Sommer med på nogen numre, bland andet på Movieclip, som altid har været min absolutte ynglings med NEPHEW og en sang jeg virkelig havde manglet de andre 2 dage. Så fik jeg den lige søndag. SUPER fedt :o)

I øvrigt, slog det flere af os at der er mindst 2 af dem fra NEPHEW der ligner hinanden helt vildt. Er de brødre eller hva???…

TV2:

Noooormalt syntes jeg TV2 er jævnt kedelige. Og jeg syntes at deres sange er mega ens og trivielle. Men okay. Fair nok. Det er sjovt, til en koncert. Alle kan synge med på det hele, fordi det er så simpelt. De kan spille på deres instrumenter og virkelig trykke den af.

Publikum flipper helt ud og synger rigtig meget med på numrene og det er ret sjovt syntes jeg. Et formidabelt liveband. Men jeg forstår altså stadig ikke, hvad min mor ser i Steffen Brandt. Haha!!!

Så havde de GÆSTER. Kiras nummer har jeg jo fortalt. GYS og GÅSEHUD, hvor var det FEDT FEDT FEDT!!! Hun har bare danmarks måske smukkeste kvindestemme… Eller i hvert fald i top 5!!! Og det er et super fedt nummer. Tv2 kunne så backe hende op og det gjorde de rigtig godt.

Derudover havde de MC EINER med på gæst også og spillede ”AHHH DER!!!”.HAHAA:… En ren klassiker. Super fedt at se den live. Men FUCK hvor ser han gammel ud, efter hånden. Altså Einer… Men det er jo også ved at være 20 år siden, at AHHH DER, var et hit til at starte med.

Dog vil jeg sige, at han var bundscoren, hvad angår sidste show og træthed. Han havde sin egen backup rapper med (som vidst også var en eller anden kendt en, som jeg bare ikke helt kender. Hehe)… Og han måtte simpelthen TRÆKKE ham igennem sangen. Det var lidt synd, for han havde leveret en rigtig god energi de andre 2 dage.

DOG tror jeg at publikum var temmelig ligeglade, med hans fejl der søndag. De flippede FULDSTÆNDIG ud, da det gik op for dem at han var gæst.

Men alt i alt, syntes jeg sku at TV2 var ok fede live, men er stadig ikke noget jeg sådan lige sætter på, fordi jeg ’trænger til’ at høre TV2. Hehe. :o) Men et fedt show og sjovt, at publikum er MED i en sådan grad!!!

Idun var hjemme fra børnehave i går, så det var ikke lige søvnen jeg fik fanget ind igen. Så NU skal jeg sove. Jeg er alene hjemme. Jeg har forberedt maden til i aften, så den bare skal i ovnen. Jeg har fået spist morgenmad. Jeg har ikke været i bad siden fredag. Haha… Men jeg går i bad når jeg har sovet :o)))

Så var et vidst alt … Dejligt, at få tømt hovedet for oplevelser. I kan se det fylder adhelvede til, selvom det kun er 3 døgn vi er ude i… :o) Intenst som en evighed. Spændende oplevelse!

– Over and out –