Torsdag morgen, skulle vi tidlig op. Der kom allerede børn kl. 9, som der plejer at gøre torsdag. Det var en underlig morgen. Jeg havde været vågen allerede kl. Kvart i 7 (vanens magt) og så på mit ur og tænkte: JUBIII ? jeg kan sove en time mere… En time efter sov jeg så. Jeg sov så meget, at mit vækkeur ringede i en halv time i træk!!! Og brugte alt strømmen på min mobil. I den halve time, havde vibratoren i telefonen, så fået hele sengen til at stå og vibrere og jeg havde jo hørt det, så jeg havde drømt det med i min drøm, hvilket betød SUPER SÆR DRØM og sær måde at vågne på! :-S Svoger havde endda været inde og kigge til os, men vi sov… mmmm… Det kan så have noget at sige, at jeg havde ørepropper i, og min telefon lå i min håndtaskespand, men jeg PLEJER altid at høre den!!!
Men jeg KOM da ud af sengen, om ikke med det forkerte ben først… Vi fik spist morgenmad og var selvfølgelig ikke halvt færdig, da halvdelen af børnene på Karmøy væltede ned over bakken. Hehe… Det gik dog. Vi fik styr på sagerne og kom igang. ?

Det føles altid lidt kaos agtig og vildt, når der bare er masser af børn over det hele og vi har rigtig tralvt. Der kom lidt gang i henna-tatoo?sne, men ikke meget torsdag.

Siesta mellem 14 og 16. … Vi fik slappet lidt af, dog ikke sovet, da der stadig dryssede turister rundt omkring. Kl. 16 væltede andet ryk ind. Det var smadder hyggeligt, og intense 2 timer. Så havde vi lukket.

Så kom det lidt underlige, ved året i år… Da det har været mega mega godt vejr hele maj måned, var der også mega tørke på Bukkøy… ? For den sags skyld, nok det meste af skandinavien. Men det betød at vi ikke måtte have brændebål!!! :o((( Og vi allernådigst (fordi vi er super nice og ansvarlige vikinger) fået lov til at have kul-bål… Altså alt mad skulle grilles og ikke laves over bål :-S Æv. Men sådan var det jo. Torsdag aften, havde vi nogen pølser og lidt brød og sådan. Så det blev spist, sammen med lidt grønsager. Det føles sku underligt, at sidde i bålhuset foran langhuset, når min ?koge-ø? stadig stod der fra sidste år… Min stoooore flotte dejlige skiffersten, lige til at stille bålet på og bålstativet henover. Men altså, mad fik vi.
Idun fik et hysterisk anfald af træthed og jeg måtte putte hende akut under aftensmaden. Jeg nåede kun lige at give hende et kys, da jeg havde lagt hende under dynen. Så snork sov hun. Lille pus :o))

Aftenen bød på en dejlig jam session, ved siden af bålhuset med de skønne musikere fra Ukraineland museet… NAM NAM, det er bare så fedt, når de spiller. De er ikke til at styre på 10 tønder land. Hehe…
Jeg måtte overgive mig til dynerne ved midnatstid, så kunne jeg ikke mere. Jeg ville hellere spare mine kræfter til fredag aften, da vi jo kan sove længe både lørdag og søndag, da vi først har åbent for turister kl 12 begge dage ?

Fredag: Jeg kom bedre ud af sengen ? jeg vågnede ved vækkeuret og kunne nå ned efter morgenmad og den slags, så vi var næsten klar ved åbningstid.
Der var sæføli mega gang i den, i skoletiden fra 9 til 14 og der kom god gang i henna?en. Det var et godt gimmick. Desværre blev det hurtigt kopieret af andre, der havde en farvelade og tegnede børnenes navne på armene for den halve pris. Grrr… Find på jeres eget!!! Men altså, sådan er det. De var nye… Og vi havde stadig mange der fik en ?SUPER SEJ vikinge tatoo? ? der vaskes af i løbet af en uge ;o) smart!!
Mit salt gik nogenlunde, men ikke så godt som vi regnede med, desværre…

Englænderne fik flyttet deres esse op i smedehuset, så der var god gang i den :o)) Altid smadder hyggeligt, når husbonni har selskab og nogen han kan lære noget og arbejde vedsiden af. Det gik rigtig godt. Publikum var rigtig glade!! Han fik rigtig mange bestillinger, udover det grydestativ og panden han skulle af med søndag… Så skulle han lave kistebeslag til en smadder flot kiste og et sæt med fiskekroge og fiskespyd… Så kom hende fra museet og gerne ville have 5 ildstål… Men ak ve… Han havde ikke den rigtige stål med sig :o( æv.

Idun var rigtig krea og en super dygtig forretningskvinde. Hun lavede sig en lille shop og solgte sten og sneglehuse som hun fandt. Hun var rigtig dygtig og fik handlet sig til en masse ting ? – Derudover fik hun også TONSVIS af gaver, fra alle sine 100vis af tanter og onkler fra vikingeklubben og Janus fra Ungarn, som bare er viiiild med Idun. Hun får simpelthen så mange komplimenter, når vi er ude, at man næsten ikke ved, hvad ben man skal stå på. Alle elsker hende bare og siger at hun er ?Bukkøys prinsesse maskot? og ?Bukkøy ikke ville være det samme uden hende? og at hun bare er så dygtig til at kommunikere, selv med folk fra andre lande og at hun er sød og dejlig osv… Jeg ved jo godt at min datter er skøn… Men når alle bare siger det, så er det bare… ? En helt vildt underlig følelse. For jeg bliver mega stolt over at jeg har lavet sådan en dejlig prinsesse… Men jeg ved næsten ikke hvor jeg skal gøre af mig selv, med alt den ros. Heldigvis stiger det ikke Idun til hovedet. Hun bliver bare ved med at være glad og skøn som hun altid er. :o)))))

Fredag legede hun også med engelske Emily på et tidspunkt… MAGEN TIL MØGUNGE skal man lede længe efter. Det er fanmer sjældent at jeg bliver pisset af sådan, som jeg gjorde :o((( og jeg vidste bare ikke, hvordan jeg skulle irrettesætte hende, eller om jeg kunne tillade mig at sige noget til hende, fordi hun jo ikke var min egen :o(((
Til at starte med, havde vi jo gjort med hende, som vi gør med alle andre børn. Budt hende på lakridsrod og Idun havde givet hende en lerfugl man kan fløjte på og sådan. De havde leget. Men hun blev SÅ ?bossy? overfor Idun.. Så begyndte hun overfor mig… Og bare vadede ind og trådte på tingene og sagde: ?Jeg vil have perler i en pose ? giv mig perler?… :-S Jeg prøvede at snakke med hende om at man ikke bare kan få og sådan. ?JEG VIL HA – GI MIG? ? NEJ!!!
Nå, så tog jeg en pose chips frem. Haps, så sad hun med posen i skødet og skovlede i sig… Det var ligesom chips til os alle sammen!!!.. ikke kun til hende… Jeg prøvede at sige det til hende og det prellede bare af. Til sidst, tog jeg posen fra hende… det gad jeg fanmer ikke det der!!!
Sådan blev hun ved. Jeg var bare ved at blive SINDSYG!!! Til sidst, så kom hun og sagde: ?Jeg har smidt min lakridsrod væk, gi mig en ny!!!? – Der sagde jeg bare NEJ!!! Også skred hun hjem til sig selv. Fanmer en underlig opførsel.
Jeg snakkede senere med Simon om det. Han sagde at hun havde opført sig sådan hos ham i hans telt også og han havde skældt hende ud og snakket med hende om at det altså ikke kan gå, den slags og sådan. Så han sagde at han ville snakke med hende og hendes forældre om at folk simpelthen ikke kan have, når hun opfører sig sådan, og at der må gøres noget ved det. Hun må simpelthen lære det.
Heldigvis er min Idun ikke sådan. Hun er meget sød og høflig og tager ikke tingene for givet… ? Selvom hun godt kan være en bisse, så er det ikke en bisse på den måde!!

Fredag kom Siv Heidi ud med Kjød dei og pølser til os. Så den stod på kjød kakor og vikingefrites (dog lavet over grillkul og ikke bål) til aftensmad. Det smagte nu skønt… Og hører sig til!!! Hehe…
Idun blev puttet inden aftensmaden. Hun havde spist hotdogs tidligere og gad ikke at spise aftensmad. Ville hellere i seng. Det er sku også ok, for det sker virkelig meget, sådan en dag og vi spiser jo altså ikke aftensmad kl. 18, når vi sådan er på marked. ?

Fredag aften var der hygge i langhuset og den slags. Dog blev vi liiiiiiiiiiiiiiiiidt trætte af ?Star-trek?, den eneste engelske intertainer der var med på deres hold i år. Han har bare et MEEEEEEEGA ego. Samtidig med at han også er mega. En god bid over 2 meter :-S Og det er bare ligesom at sætte en plade på. Den starter med ?Viking holiday?, som er en rigtig sjov sang og som hører sig til, men når den single har været på, så kører han simpelthen bare derudaf… Samme historier, samme monty python sange og bare i et væk :o( æv. Det blev jeg godt nok træt af og faktisk var jeg ikke den eneste … Kun englænderne syns det var sjovt og det var ikke engang alle sammen…

Jeg kan ikke huske hele viking holiday, men den går noget i stil med:
We?re all going on a viking holiday
Rape and pelage (hvad det så en er?) for a week or 2.
Booze and slaugther on a viking holiday,
Gonna bring home a slave or 2?
One for me and for U

Også kører den bare derudaf? Med plyndringer og hvad der hører til. Den er ret sjov, men ikke efterfulgt af 30028 engelske jokes, som er de samme aften efter aften… mmm…

Darek fik sin sag for, for en af de Norske piger, som han flirtede med sidste år, ville bare ikke lade ham være. Hehe… stakkels lille Darek. Så eftertragtet hos pigerne, at han bliver helt rundtosset. Det endte med at hun stod og hoppede rundt på bordet, for at han skulle fange hende… og det gjorde han så. Hihi… Fy Darek ;o)

Det var dejligt at sidde med Husbonni i langhuset og hygge… :o))))) Jeg måtte overgive mig til dynerne ved 3 tiden. Vi kunne jo sove længe. Nice!!!

Morgenen efter havde jeg mareridt… Det var skrækkeligt. Jeg drømte at jeg var på vej hjem fra kbh og der kom cykloner. Jeg måtte søge dækning under en bro, i nærheden af Roskilde. Jeg kunne bare se de der cykloner komme og der var mange. Tom og Idun var hjemme. Pludselig faldt der 2-3 meteorer til jorden og himlen blev lyst op af kæmpe eksplosioner… Jeg kunne godt se, at den ene faldt i retning af at kunne være odsherred og jeg blev ude af mig selv… Der kom en mand forbi der var lavet af stål og han kunne tage radio på sin overkrop… (ja drømme er underlige), men i radioen sagde de at den ene metoer var faldet ned i Ærtebjerg… I vores hus. Jeg skreg og skreg og var helt ude af mig selv. Det var forfærdeligt. Jeg kæmpede mig hjem, gennem det ødelagte sjælland og da jeg kom hjem var der intet tilbage. Intet hus, ingen Husbonni, ingen Idun. Det var skrækkeligt. Jeg var så ked af det. Det er ubeskriveligt. Jeg fik en krisepsykolog der arbejdede for tv og det endte med at jeg skulle lave en dokumentar i serien ?lynet slår ned? om, hvordan det var at miste hele sin familie på én gang… Jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle rejse mig igen. Den var bare så virkelig den drøm, så jeg havde svært ved at slippe den hele dagen :o((((((
Heldigvis vågnede jeg, ved at den sødeste lille barnehånd aede mig på kinden og da jeg åbnede øjnene kiggede Iduns smukke øjne, lige ind i mine… Jeg græd. Både fordi drømmen var forfærdelig, men også af glæde over at de begge stadig var hos mig og det bare VAR en drøm. Heldigvis!!!! Jeg lå en halvtimes tid og bare puttede mig ind til Husbonni med Idun i favnen!!!!! Det var dejligt :o)))

Så skulle vi lige have morgenmad og åbne.
Lørdag: marked ? mange mennesker. Gang i den. Mega travlt…

Idun så vi ikke meget til. Hun kom, når hun lige trængte til et kram. Mad behøvede hun ikke engang fra os, fordi hun tog sine penge i sin pung og købte/fik brød, pølser og den slags, når hun ville. Så købte hun et ?pindebrød? (snobrød) og kunne ikke lide det. Så fik jeg det lige og sådan. Hun var rigtig sød :o)))

Darek havde fanget en torsk fredag aften, som jeg fik. Den ?smedede? jeg på en pande på essen. NAM NAM: det var glimragende frokost må jeg godtnok sige da!!! Lige en gang citronmelissesalt også en tur på essen. Mummmmmmmm… Han fangede også en jeg fik lørdag aften, desværre var søndag for travlt til at jeg nåede at stege den :o((( Så Simon fik den til aftensmad, da vi tog båden fra øen.
Lørdag aften spiste vi resten af Kjød kakorne og pølser – og FLADBRØD NAAAAAAAAAAm nam!!! De gode fladbrød, med øl, salt, honning og så på varmen. De findes altså ikke bedre. Jow, hvis de var blevet lavet på vores eget bål ved teltet, meeeen…
Lørdag aften spiste vi foran teltet ved vores langbord. Det var noget hyggeligere end at spise i bålhuset.
Så ville Idun putte. Snip snap, så var lyset ude hos hende. Hehe… :o)
Husbonni ville smede videre efter maden, fordi de skulle hærde. Så han var oppe ved teltet. Lige inden han gik vågnede Idun lige og satte sig op i sengen… Så sparkede hun alle dynerne af og sprang lidt rundt i sengen og bang så sov hun igen. Hehe. Lille pus.
Så kom husbonni til langhuset og hyggede sammen med mig. Det var dejligt :o))) Snakke og hygge og god musik i langhuset. Indtil ?Star trek? tog over endnu engang… Til sidst gik jeg i seng. Men indtil da var det smadder dejligt :o)))

Søndag: HEEEEEEEEKTISK. Sove længe først. Så gang i den. Masser af turister og gøre klar til at sejle om aftenen. Søndag er altid en underlig dag. Det var også den første dag der var overskyet. Det så faretruende ud som om at der ville komme regn. Heldigvis kom der kun ca 5,5 dråbe, mens vi pakkede ned, ikke noget tingene blev våde af.

Sigrid blev glad for hendes pande og grydestativ, så det var dejligt. Det lignede også en halv mill, efter det var blevet gjort i stand og sortbrændt :o))

Svoger 1så vi først henad middag. Han havde nusset med Kathrina (med go hjælp fra Husbonni og Darek) til kl. 7 om morgenen. Hehe. De havde dog ikke kysset og sådan, fordi hun har en kæreste… ØV… Ville ellers være et rigtig godt parti at få ind i familien. Og sød også!!!

Hehe… I øvrigt havde Darek været Super god ?score konsulent? for Svoger på hele turen. Om end ikke at det ikke rigtig bider, så tror jeg det er rigtig godt for ham at være med og han kommer lidt udover sin generthed. Darek, er så næsten karikeret flirtende, men så er det også nemmere at se, hvad man skal gøre ;o)
Og dejligt, at se at Svoger var lidt små-forelsket. Om end ikke at hun ikke var ledig, så dog alligevel.

Søndag aften: Pakke-pakke-pakke. Sejle tingene tilbage og så spiste vi sammen med Jan Søren og Siv Heidi om aftenen. Smadder hyggeligt :o) Jan Søren kom jo samtidig med os, for han havde slet ikke været med på festivalen i år, fordi de havde firma rejse til tyskland, som desværre kun er hvert 4. år… Sååee.. Ret underligt, at han ikke var der, fordi han jo skal være der. Heldigvis var Siv Heidi og Frida derude hverdag, så det gik godtnok…
Siv Heidi var bare ENGLEN, der skar ananasen ud i gnaske-størrelse-bidder, fordi der bare hele tiden var så travlt, så den slags måtte skubbes…

Det ville altså ikke være af vejen, at få en træl!!! GI MIG EN TRÆL!!! Nogen der melder sig frivilligt?!! Jeg skal nok være en god husfrue og sørge godt for min(e) træl(le).
ANYONE?!!… ? Jeg har faktisk fået en frivillig, efter vi kom hjem, men hun kunne ikke komme med til Borre alligevel…
Men, hvis det skulle være, at nogen vil have tjansen, må de meget gerne sige til. Hehe :o)))

Mandag brugte vi på at sætte Svoger af ved museet, så han kunne se det sammen med Kathrina og vi andre kørte på garveriet. Det var fantastisk. Der var SÅ mange flotte skind i år, så vi fik købt en del. :o))) Skøøønt. Og fik en gave med hjem til Kathrine, som jo har fødselsdag på lørdag. Den var egentligt til mig selv, men den er så fin og vil passe så godt til hende, så må man jo ofre… :o)) Håber hun bliver glad for den.

Bagefter var vi ude og lede efter fedtsten og fandt et par stykker, som vidst nok var fedt sten. Bliver spændende, hvis det er, så må vi hente nogen flere næste år.

Vi hentede svoger ved 5tiden. Han var blevet mega sol-rød i krydderen. Stakkel. :o( Men han havde haft en rigtig hyggelig dag, så det var skønt :o))

Det var dejligt, men også underligt, at sige farvel i år, for mange kommer også på Borre, så der går kun en måned, før at vi ses igen i år. Skønt :o)))

Da færgen kom ind, fik vi atvide at der var SØGANG, så vi godt kunne få traileren med ombord, men de skulle spænde den fast og vi bare skulle vide, at tingene godt kunne rasle rundt… Grrr… Søgang.. Jeg ville gerne have en hyggelig sejltur…!! Og god mad. Så var restauranten fuldt optaget… Argh… og vi havde købt en god voksen film, vi skulle se, når Idun havde faldet i søvn. Heldigvis kom der en plads i restaurantne, men da vi havde spist, var vi alle godt smadret, så det var søsygepiller og på hovedet i seng…

Turen fra den ene færge til den anden var HÅRD!!!! Det blæste og bilen var ikke meget for at trække traileren. Godt det ikke bliver fremtidig transportmetode!!!! Men vi nåede til Århus i tide, til at nå færgen hjem…
Den vippede noget, men vi var også bag-søsyge, fra den anden færge, så der skulle nok ikke så meget til…

Men trods den hårde tur hjem har det været en SUPER dejlig tur :o)))) Svoger sagde at det har været hans allerbedste tur indtilvidere… Men han har jo ikke været på så mange.
Jeg kan ikke sige om det har været den bedste, men jeg har i hvertfald haft det RIGTIG dejligt. :o))))

Jeg var glad for at vi fik afklaret tingene med Aud Irene og hun sagde at hun var klar til at få input fra os, til at gøre festivalen endnu bedre næste år og arbejde på at vi får vores sponsorat til færgen tilbage, så det ikke bliver så dyrt at tage derop. Vi sagde også at vi var villig til at lave noget for det på færgen, som fx. Et vikingemodeshow, eller noget, hvor vi kunne lave noget reklame, dels for festvialen, men også underholdning på for gæsterne på båden, mod at vi fik vores tur betalt. Så det ville vi lige arbejde videre på.

Det var vidst det for i år… Men det blev også noget af en smøre… Næste gang.: Frederikssundmarked. :o))) og Borre… lige efter.

Nat nat … over and out –