Det var faktisk helt vildt hyggeligt. Så er det at nørde-ungdomsvejlederen, stadig bor i mig og jeg får helt vildt omsorg for det unge menneskes fremtid hehe :o) Først, da min kollega spurgte mig om jeg kunne have ham med, på hjemmebesøg, tænkte jeg bare: Mmm… Ja, det kan jeg da godt, men gad vide, hvad han får ud af at komme ud med mig?… mmm…

Det var Jonathan der var vores erhvervspraktikant. Jeg har stillet udstyr op til ham, på hans efterskole og kender ham derfor godt i forvejen. Han er blind, men kan dog se lidt lys. Det har han været altid og er en meget velfungerende blind. Til alt det dersens ‘computer gejl’ er han super haj, til blinde-hjælpemiddelprogrammerne, der når jeg ham fx ikke til sokkeholderne og knægten kan selv installere og rode med sin computer uden mig. Det er jo helt vildt skønt!!! :o)) og han har en stor fremtid, indenfor blinde-nørde-computer-området!! Helt sikkert!!!

Men altså, Jonathan skulle jo med mig idag. Jeg hentede ham og vi kørte ud til første besøg. Det var heldigvis to ‘Jaws-brugere’, der bruger de samme programmer som ham selv, så han fik lov til at være ekspert idag :o) Det er jo mega skønt, når man er 15-16 år ;o) Jeg lod ham afprøve computerne og fejlfinde og det syntes han var rigtig sjovt! Jeg forklarede ham om mit arbejde og hvad det indebærer, når det ikke kun er det jeg laver hos ham.

Da vi spiste frokost fik vi os en god snak om, hvad han vil senere. Næste år skal han i 10. klasse, men det er rigtig tydeligt, at han gerne vil noget indenfor computer og hjælpemidlerne. Han er dygtig og ikke bange for at springe ud i det, så jeg foreslog ham i stedet for ‘alm’ gymnasium at tage HTX, da det ville være bedre for ham, med hans fremtidsdrømme. Han drømmer meget om at udvikle på talesynteseprogrammerne og være med til at udvikle noget der virker, fremfor de middelmådige programmer, som alle blinde bruger idag.
Så kom vi til at snakke om, at teste, hvilket han er rigtig vild med. Vi snakkede om den nye Windows 7, som alle er ret nysgerrige på, hvordan reagerer på fx. Jaws. Så vi aftalte at jeg sætter en test computer op til ham, hvor der til at starte med, vil være installeret beta versionen af windows 7 og en jaws, så han kan få lov til at gennemteste, hvordan det nye styresystem reagere på talen. – Han var ellevild og havde også allerede en lille bitte snak igang med en af vores leverandører om at gennemteste den nye pronto (et blindskrift aparat, som fungere ligesom en pda med outlook osv). Så fortalte jeg ham, at han skal huske, at folk får løn for at ‘lege’ med alle de der ting og det kan han sagtens! – Det var han ret forundret over, når han jo ‘bare var lille ham’ hehe… :o) Men SELVFØLGELIG kan han det, når der er folk der lever af at teste legetøj, så er det selvfølgelig også sådan med hjælpemidler :o)

Og en stor sidegevinst ved at han kan lege tester for mig og andre, er jo at han får nogen helt vildt fede ting på sit CV allerede som 15-17 årig. Det er jo kanon for ham!!! :o) Og i øvrigt, så bliver det helt fantastisk at få testet hjælpemiddelprogrammer på den nye windows platform :o))))

Men Jonathan var RIGTIG glad for at være med mig idag og det gør da en mega stolt af sit arbejde og at man kunne vise noget godt frem for et ungt menneske :o) I morgen har vi IT café og just faktisk for den samme brugergruppe, som han selv er, så der skal han være med og være igangsætter. Det bliver også spændende for ham!

– over and out –