Ja, så skete det. Her den anden dag, ja faktisk i tirsdags. Også var der vidst noget med at der var et ‘re-make’ idag… Men altså, nu skulle den være der. Han er præsident.

Velkommen til Obama. Barack Hussein Obama.

Vi så talen. Vi fortalte Idun, hvorfor det var vigtigt at se talen, fortalte hende, at det var noget af det vigtigste der var sket i verden, imens hun har levet. Ikke i Danmark, men i den store verden. – Hun syntes bare det var lidt sjovt, at han snakkede amerikansk.

Men jeg syntes faktisk det var en god tale. – Han er en helt vildt god taler, for det første. Jeg syntes det er en rigtig indtagende måde han taler på og han vakler ikke et eneste sekundt. Det er flot.
De ting, han sagde, kan ingen være uenig i. Han taler til et samlet folk og deler ansvaret ud.

Desværre tror jeg ikke det virker. Jeg er bange for at det falder på gulvet, fordi folk alene tror at han kan redde verdenen. – det kan han jo ikke.

Måden det skal lykkes på, er hvis han formår at piske noget energi op i folket. I det amerikanske folk. Få dem op af depressionen og igang med at redde dem selv, amerika og verden, med en stærk frontfigur.

Hvis det går sådan, at han kan få lov til at være frontfigur og motivator, så går den. Hvis folk sætter sig ned, med hænderne i skødet og siger: Nu har vi en mand der kan klare ærterne, så falder det hele fra hinanden…

Håber på det første selvfølgelig.

Husbonni er ret sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før han bliver udsat for et attentat… :-/ Det er jo gået den vej, for alle andre kontroversielle frontfigurer, før ham. – Men er nutidens sikkerhedsprocedurer bedre idag? Er det nok? – For klart, en mand, der har så mange meninger og driver folk op af stolene, har også fjender. Selvom det for mig, er svært at se, hvad man skulle være uenig i, af de ting han i hvertfald sagde i talen.

Men – til syvende og sidst: Velkommen til, du præsident fyr. Jeg er ikke enig i, at Barack is the new black, for så er ‘black’ i hvertfald blegnet lidt. Men, det er spændende, at han ikke er krid-hvid og på den kedelige side af 70. Og fremfor alt, så virker det som om han rent faktisk er knivskarp og har noget seriøst mellem ørerne! Og det er i hvertfald starten på succes.

(- og hvis det var mig – så var jeg rendt min vej, for længst… hehe.)

– over and out –