Jeg har, her mens jeg har været syg, ligget og set alle afsnittene af ‘Stemmerne fra Opgangen’… Set udviklingen, set de gamle rustne, skærebrænderne, de seje drenge, dem der er alt for glade for sig selv, dem der havde en stemme fra starten og hele koret udvikle sig. Det har været ret fantastisk. Mere fantastisk end jeg regnede med. Nu sidder jeg og ser koncerten, hvor de synger flere sange, end den ene man så i det sidste program her til aften. Det er virkelig flot!! – Jeg får næsten helt tåre i øjnene.

Jeg syntes det er helt fantastisk at de har kunnet udrette så meget, på så kort tid. Samtidig sidder jeg med blandede følelser af håbløshed… For hvad nu? Ritt, var forbi dem og roste dem for at vise, at der kan komme gode ting ud af Urban planen, men for at være helt ærlig, så syntes jeg at det viser at der er fyldt med skæve eksistenser, som man regnede med. At det er en stor getto. Men det viser også at gennem hjælp, træning, motivation osv. kan der komme kæmpe store ting ud af, selv gettoer og håbløshed.

Men hvad nu? Nu er programmet slut? Hvad så, bliver de så tabt på gulvet og ryger tilbage i betonen, slum’en, kriminaliteten? Ligegyldigheden? Med en stor oplevelse på samvittigheden? – Det gør mig faktisk lidt ked af det. For der er irgtig mange mennesker i danmark der bor i huller som Urban planen, i Holbæk er der ladegårdsparken, i Århus er der gellerup, i Ishøj er der sit, i Odense er der Volsmose… osv osv. Men der kan langt langt fra rettes op, på alt verdens elendighed, eller i hvertfald Danmarks på 13 ugers tv projekt. :o( Desværre…

Men – smukt er det sku!!! Jeg er vild med det, de synger godt, det harmonerer fantatisk med musikken og det giver både kuldegysninger og tåre i øjnene… Selvom man får super blandede følelser af håbløshed, samtidig…

– Til dem der ikke har set det, så er DR.DK/tv en fantastisk ting ;o)

– over and out –

– Note – efter koncerten sagde de at koret planlagde at fortsætte. Det må man håbe for dem at de gør! –