Jeg skrev jo til hende forfatteren, fordi jeg syntes det var sjovt…:

Hej Zafir

Det var da lidt pudsigt! Mit Richardt kommer fra min fars familie og mit Beck (med “k”!) har jeg giftet mig til. Men oprindeligt hed min mands familie også Bæk. For en del generationer siden altså.

Venlig hilsen, Hanne

Det var, hvad hun skrev. Så for nogen generationer tilbage, var hendes mands familie altså en rigtig Bæk familie ;o) – Underligt at skifte stavemåde, det er der da ingen der får mig til! Jeg syntes BÆK er fedt!!!

Men jeg tog mig lige en lille søge-tur på Danmarks Statestik (navne) idag:

Der er 333 mænd/kvinder der hedder ‘Richardt’ til efternavn pt. Dog kan man ikke søge på mellemnavne. (Både Tom og Idun har det jo som mellemnavn, hvorimod Axel/farfar hedder det til efternavn)

Der er 1454 mænd/kvinder der hedder ‘Bæk’ til efternavn pt. (der er henholdsvis 5007 der hedder Bech, 3016 der hedder Beck og 3 der hedder den internationale version Baek). Så ‘vores’ Bæk er en lille fast fraktion, der ikke har fået tilvæksk i 2008.

Der er 1554 mænd/kvinder der hedder ‘Bentzen’ til efternavn pt. (100 flere end Bæk)

Idun er blevet væsentligt mere populært siden vi navngav, vores egen skønne Idun. Dengang var der 19 der var registreret med fornavnet Idun. Nu er der 44.

Og der er stadig ingen andre registrerede Damer der hedder Zafir ;o) Så der er KUN mig!!! hehe.

– nå det var vidst lidt statestik og navne-nørderi ;o)

– over and out –