Igår var Husbonni, Svoger og jeg hele dagen i Nikosia. Vi skulle ud af døren kl. 8. Pyha, så vi skulle tidligt op. Det var også ok. 🙂

Der er mega langt til Nikosia og vi skulle køre længe. Jeg faldt i søvn på en del af vejen. Det er ret vildt, når man kører over bjerge, gennem dale osv. Men super nice 🙂

Vi startede med at se Handicraft Center, hvor man kunne se forskellig slags traditionelle håndværk praktiseret. Det var sådan ok. Det var lidt sært, fordi det hele var i moderne omgivelser, med beton og det hele. Men det var ret spændende. Specielt træskærerne og dem der lavede de traditionelle dragter. Det ærgelige var bare at hende der lavede broderierne ikke snakkede engelsk, så det var svært at få de gode historier, men jeg fik da luret hvordan de lavede dem 🙂

Smeden var desværre død, så essen lå øde hen. Den eneste der var gang i, i metalværkstedet, var en der lavede sølvtråd, som også var spændende at se…

Efter der, kørte vi til museet. Her spiste vi en sandwich og snakkede med et par fra england. Han var fra sydafrika og hun var fra holland, men de boede i england. Det sjove er at Andreas og dem, har boet mange år i sydafrika, så de fik sig en lille snak omkring sydafrika.

Museet… mmm 🙂 Jeg syntes det var et ok spændende museum. Specielt bronzealder tingene og stenaldertingene var super! For mig er det lidt ligegyldigt, med alle de der statuer halløj… Men dem er der mange af.

De havde en helt vild fed samling af mønter fra bronzealder og smykker og en helt masser andet. Der var en del figurer af kvinder der ammer, holder små børn, små dyr eller var gravide eller fødte. Det var ret spændende. Så var der en seng, der var belagt med elfenben og en stol og ting til. Det var også ret flot. Det havde tilhørt en eller anden konge. 🙂

Desværre var der ikke noget fra den bysantiske periode. Meget mystisk. De påstod, at der ikke var fundet noget fra den periode… Mmm… Tom prøver at snakke med Evas venindes mand, som er arkæolog her i byen 🙂

Efter museet, blev turen lidt anderledes. For Andreas havde fået et ildebefindende, og blev lidt bekymret, fordi han blev følelsesløs ned i armen 🙁 Jeg blev også bekymret, fordi det virkede som det Niels-Jørgen fortalte, da han fik et hjertetilfælde 🙁 Så vi måtte køre en tur på skadestuen og Andreas blev undersøgt. Husbonni blev med ham på sygehuset, men der var ingengrund til at vi skulle sidde 3 og fylde på skadestuen, så svoger og jeg gik i IKEA, som lå lige overfor. Det var en syret, verden af skandinavien midt i de varme lande. Jeg var mega nysgerrig, om de havde svenske kødboller i IKEA på cypern og fanmer ja. Med tyttebær og hele balladen. Det var så korny at selv i dekorationerne, lå der svenske børnebøger :-S Vi havde meget svært ved at se den IKEA’ske stil i cypriotiske hjem… mmm 🙂 Men IKEA er nok det samme hele verden over så. Heldigvis fik vi sms at vi skulle komme tilbage og han havde det godt igen. YAY 🙂 Det viste sig, at det var en nerve der havde sat sig i klemme og de fik den fri, så han havde det godt igen! PYHA. Da vi kom hjem, var familien rigtig glade for at vi havde hjulpet ham og taget med ham på sygehuset.

Efter sygehuset, ville han gerne køre os videre og vi spurgte ham om han var SIKKER på at han var OK, og det var han, så han kørte os en tur til den gamle by. Desværre var det blevet lidt sent, så vi havde kun en times tid derhenne… Det var ellers spændende. Jeg fik købt mig en taske, som jeg kan bruge som håndtaske og min S10s kan LIGEPRÆCIS være i tasken 😀 Yay. Så var vi oppe i et tårn, hvor man kunne se over hele byen og se ind på det besatte område… Altså den tyrkiske del. Jeg ved ikke, hvordan det er hvis man spørger en tyrkisk cypriot, men her omtales det som besat. Det virker også lidt provo, at de på bjergsiden ind mod byen har et KÆÆÆÆÆÆÆÆMPE kæmpe tyrkisk flag på bjergsiden… og de kan jo selvf høre dem brøle ud til bøn, flere gange om dagen… mmm… Men altså, det er nok ikke lige den nemmeste konflikt at løse.

Så kørte vi hjemad mod Polis og blev enige om at, hvis/når vi kommer til cypern igen, så kører vi til Nikosia og bruger en dag eller to derinde og overnatter, så vi kan se mere af byen. Vi vil også gerne ind og se den tyrkiske del. Det er en spændende by, men meget meget hektisk, når man er blevet vant til tempoet her i Polis.

Vi kom hjem ved 9 tiden… Og fik mad 😀 Yay. Eva’s mad. Yum 😀

Vi hyggede med semifinalen i Grandprix. Jeg stemte på cypern, men de gik ikke videre. Jeg syntes ellers det kunne have været sjovt, hvis Danmark og Cypern var i finalen i morgen, når vi skal holde fest. Danmark gik videre. Og jeg må sige, at den danske sang var bedre end de andre 😀

Idag har vi bare slappet. Spist forholdsvis sent morgenmad. Været i poolen, spillet spil, været ude og shoppe. For svigermors kuffert er kommet idag, så hun har BÅDE fået sin kuffert OG max beløbet fra forsikringen!! 😀 Yay… Så de sidste penge kunne hun ikke finde ud af at bruge. Hehe… det er ligesom at man har lov til at spise alt den is, man har lyst til også bare får nok. Sådan havde hun det 🙂 Så jeg købte bukser og skjorte til Tom og bukser til Jacob. Stang smart! 😀 og en kjole til mig og et sæt til Idun 😉 Så var de penge brugt 😀 Nemt hehe… 😛

Hertil aften sidder vi bare og hygger. Jeg har lovet (den anden) Chris at installere zoomtext på hans computer, han er blind på det ene øje og har tunnelsyn på det andet. Og er meget nærsynet. Han har 9/60 syn vidst… Så jeg prøver lige og se om han kan bruge det 🙂 Han har en netcafé og har haft en computerbutik, han er mega sød. Vi sad og sludrede til langt ud på aftenen igår. Idun faldt i søvn her i opholdsstuen, så vi lagde hende på sofaen, til vi gik i seng 🙂

Så lige en note:

EVA <3 Hun er FOR SKØN. LUUUUVE HER!!! 😀 Det er Eva jeg bagte kage med og vi skal bage igen på søndag. Og jeg skal med hende og Nelly ned og bade 🙂 Men anyways… Hun er bare SKØN med skøn på. Hun er 67 år og vi klikker bare. Snakker om alt muligt. Om mad, om familie, om oplevelser osv. Hun er Så ked af at vi rejser på mandag. Jeg har sagt til hende, at vi kan skrive sammen og hun har sagt, at så må hun jo lære det med email 😉 Husbonni har lavet hendes armbånd idag. Det var hun rigtig glad for. Han kan simpelthen fixe alt. Hun laver super lækker mad og er bare sådan en rigtig MUTTER 😀 Sød og kærlig og bestemt 🙂 LUVE HER… MMm 🙂 Så det var en lille note om Eva.

Nu skal jeg lige spille kaste gris, indtil (den anden) Chris kommer og vi skal nørde 🙂

– over and out –