Ja idag, var vi forholdsvis tidligt oppe. Vi skulle på tur til Pafos. Vi havde hele banden med. Farmor, Anne, Axel og Idun også… Men vi fulgtes bare derind, så splittede vi op, for vi skulle nørde museer og på byvandring og de skulle bare en lille tur på havnen. De blev hentet kl. 1330 og vi blev hentet kl. 1830. Vi var derinde kl. 945 hehe 😛

Vi startede med at tage på Det arkæoloiske museum. Det var lille, men super godt 🙂 Og der var en af dem der arbejdede der, vi snakkede med. Han var tekniker og arbejdede med at preservere tingene. Han var sød og fortalte os ting. Et kritik punkt, der er på cypriotiske museer, er at de har meget få beskrivelser af tingene… :-/ Fx. hvis der er en sten, hvor der er tacket en helt masse forskellige ting på, forskellige sprog, så er det ikke oversat… Æv. Men der var fx. en masse ‘hot water bottles’, som var formet efter kroppen og på romersk tid, troede de at de kunne helbrede alt muligt, ved at fylde varmt vand eller olie i dem og sætte dem på forskellige steder på kroppen. Hehe. Der var flasker formet til ørerne, hænderne, skridtet, brystkassen osv. (det er lidt forvirrende, fordi jeg snakker engelsk med folkne omrking mig, så jeg hele tiden er ved at skrive på engelsk. 😉 Nuvel)…

(Det er frankrig på melodunten ligenu. ARGH dårlig sang. Der har ikke været nogen gode endnu…)

Men altså, derudover havde de en helt masse krukker og statuer, som på de andre museer… mmm… Og i gården var der også buske af rosmarin og lavendel!!! 😀 Og en hel væg, hvor der var en masse stenfigurer og sådan, som de ikke havde plads til inde i museet. ret vildt 🙂 Og der måtte man tage billeder…!

Bagefter ville svoger ud og se efter en skat (han geo-casher).. Og vi aftalte at mødes ved turistinformationen. Der gik et godt stykke tid og svoger var ikke kommet tilbage, så vi gik ud for at kigge efter ham, men han kom selv tilbage. Vi mødte ham lige rundt om hjørnet. Så gik vi ind og så på et kebabsted. Men det var røv dyrt og kedeligt udvalg, så vi drak en sodavand og gik videre. Der var et Etnografisk museum lige om hjørnet, så det ville vi se. Det var ret sjovt, det var en gammel dame, der havde et 300 år gammelt hus, og var gift eller havde været gift med en arkæolog. Vi tror han var stået af, fordi der var billeder af ham, med friske blomster og levende lys. Men altså. De havde lavet det der hus til museum, med en privat samling over 30 år. Der var så også en eller anden slags grav-kammer i gårdhaven, som hun sagde, han selv havde gravet ud, for 50 år siden. Hehe. 🙂 Måske var det fake, måske var det real, men det virkede meget autentisk og det var et godt museum. Meget sjovt og specielt.

Så gik vi ned af mod havnen. Vi var efterhånden MEGET sulte!!!! Så vi fandt ENDELIG et sted, der så lækkert ud. Sådan et take-away cypriotisk kebabsted… Og FÅÅÅÅÅÅÅÅK… Det var for vildt 😀 YAY!! Jeg fik en RIGTIG ÆGTE GRÆSK PITTA 😀 NAAAAAAM NAM NAM NAM 😀 Det var super lækkert. 🙂 Så der sad vi på fortovsbord og så på super fede slæder! Der kom bare den ene FEDE bil efter den anden. Det var helt vidlt…!!! Men altså – når en Bimmer 4×4 som hedder et eller andet vildt koster 50000 euro :S Jaaaa sååå… :-S

Vi kom forbi sådan en slags lille have/park, som også var en ruin af nogen gamle søjlesale/huse agtig, hvor der var bygget en kirke inde i midten og pludselig kom der et brudepar ud af kirken 🙂 Cool…

Bagefter gik vi videre ned mod havnen. Der var så et skatte-sted mere, så vi kom igennem nogen tombs/huler agtig og sager, og op på toppen på et udkikspunkt, hvor jeg for første gang, så sådan en geo-cash. 🙂 hehe. Men det var ret sjovt, at han fandt den og det 🙂 cool. Så åbner man et lille hylster, skriver: jeg var her og dato og lukker den og ligger den på plads. Også skal han så ind på nettet og registrere det til sin score… Mmm. 🙂 Men det er da meget sjovt.

Vi kom ned på havnen. Det var TURIST HELVEDE ARGH… :-S Beskrivelse er ikke nødvændigt… Men jeg er glad for at det ikke er der, jeg skal befinde mig, mere end højst nødvendigt.

Nå, men nede på havnen, var der indgang til den arkæoligske park. Jeg må indrømme at jeg var MEGA MEGA træt i fødderne men, det var altså bare mega mega spændende, at rende rundt på ruinerne af huse, der var gamle!! De ældste var omkring 200-300 efter k. 🙂 Der havde været sygt mange værelser i de der huse og der var næsten kæmpe mosaikker på alle gulvene!!! WAUW… Også kom vi ind på ruinerne af en stor borg, man kan kalde et cypriotisk vikingehus 😀 Fordi den var bygget i 600 og gik til i et jordskælv i omkring 1200 :o) Mega cool. Vi gik hvor Erik Ejegod havde gået med sine egne fødder inden han døde på cypern. SEJT!!!…

Og bedst, som vi gik rundt der, så tænkte jeg: Ej hvor er det bare underligt, at der ikke er firben her, fordi jeg havde set (og fotograferet) ret mange firben på turen 🙂 (jaja jeg er ret vild med krybdyr hehe)… Men tænk engang, så kom der lige på stengærdet en KÆMPE (ja ok forholdsvis kæmpe) firben/varan halløj, jeg så den desværre ikke så meget 🙁 Men den var mega fin… Og jeg kiggede og kiggede, men jeg så desværre ikke flere. Æv. Men én så jeg da 😀

Så var kl. ved at være 18 og parken lukkede. Vi gik en tur ned af havnepromenaden, med de sidste fodkræfter vi havde hehe. Der var en borg ude på enden, som vi lige skulle se på. Jeg blev overtalt, selvom mine fødder sagde NO NO… Men jeg vidste jo at jeg indenfor overskuelig fremtid skulle køre i en bil, så det gik :o)

Da vi kom hjem kunne vi liiiiige nå et bad, også var der mad. Jeg kunne ikke spise så meget. Frokosten lå stadig tungt… 🙂

Efter maden prøvede jeg at installere zoomtext på (den anden) Chris’ computer. Han har windows 7 på den, og desværre virkede det ikke. Vi prøver i morgen, med hans stationære computer, fordi den har xp. Han har virkelig brug for det, så jeg vil gerne hjælpe ham. :o) Men når zoomtext laver blåskærm på windows 7, så er det jo træls. Men han siger ellers at han er rigtig godt tilfreds med det! Så jeg overvejer virkelig om jeg ikke skal nuke min hp og prøve en tur med win7 (også laver jeg lige et image af den, som den er NU, så jeg kan gå tilbage til start!)… For jeg skal alligevel have gjort noget alvorligt med den. Jeg er SÅ træt af den. Så hvis jeg ikke gør det, så går jeg tilbage til winXp. Det er ikke så meget vista der er problemet tror jeg. Men det er bare hele hp gejl og halløj. Så jeg vil prøve at køre den forfra. 🙂

Note om Cypern generalt:

Jeg syntes det er meget meget besynderligt, at de umiddelbart har alle muligheder for at lave strøm selv og spare på ressourne og alligevel bruger de bare løs :-S Det virker fuldstændig håbløst, at man selv køber nye hvidevarer derhjemme og sætter sparepærer i. Køber biler der kører langt på literen osv. Også er der den ENE benzinsluger efter den anden. Folk de kører som vanvittige og har deres biler i tomgang i hele og halve timer… :-/ Det er ikke så rart syntes jeg. Dog har de fleste solpaneler til at opvarme vandet… Der er så også vand-rationering, men så laver folk bare deres egen boring og bruger løs. Fuldstændig besynderlig mentalitet og alt det med at passe på miljøet, bliver bare helt uoverskueligt. De bruger også løs af dåser og genbruger ingenting… Æv. Men jeg håber det vender på et tidspunkt.

Derudover, bliver jeg nødt til at undersøge hvad det koster at sende et CCTV, med UPS, for de gamle store klodsede modeller smider vi jo ud, for folk vil jo ikke have dem mere og jeg har bare så svært ved at tænke på at Chris helt vildt meget har brug for et og han jo ikke kan få et af staten hernede. Der er slet ikke de samme muligheder for at få hjælpemidler af staten.

NOTE: På vejen til Pafos, var vi på et sted de kalder ‘up and down road’… Det er en vej, der ligner at den går nedad, hvor den i virkeligheden går opad. Andreas kørte først den vej, der så ud til at gå nedad. Så vendte han bilen og slukkede motoren også kørte bilen selv, hvad der så ud til at være opad. Det var ret bizart, men sjovt 🙂 Og det var jo klart optisk bedrag. Men et sjovt et!

Bagefter var vi ude og se Seecaves, fra et udkigspunkt. Det var mega fedt 🙂 Vi fik også taget billeder af os ved udkigspunktet.

Det er mega fedt, at vi alle sammen har digicam med, for vi får taget en masse forskellige billeder og vi er alle sammen med på billederne 🙂

Så havde vi en lille misforståelse med rejseselskabet og lejlighederne. I Vores voucher, står der at der bliver gjort rent hver dag og vihar slet ikke fået gjort rent endnu. Det var Svigermor og Anne så begyndt at grynte over. Men ikke til Eva eller Nitze, som kunne gøre noget ved det. Mmm. Så sagde de at de ville brokke sig til rejseselskabet, når de kom hjem. Men jeg sagde, at jeg ville snakke med Nitze og Eva, for jeg syntes det var unfair, at brokke sig, hvis det i virkeligheden var at de ikke vidste, hvad der står i voucheren og der så senere kommer en gæst der virkelig bliver gal og ødelægger deres rygte, for de er virkelig søde og vil gøre alt for deres gæster.

De var rigtig glade for at jeg kom og snakkede med dem om det og det de har aftalt med rejseselskabet, er at man selv skal gøre rent og sådan har det gjort det i alle de år de har haft hotellet, så de var dybt rystede. Hun ville ringe og snakke med rejseselskabet i morgen. Hun sagde også at agenten fra selskabet havde været der i 2×1 uge for at aftale alle detaljer og sager og alligevel var der sådan en misforståelse. Det var jo rigtig trist :o( Men jeg er glad for at det blev opklaret, så der ikke kommer problemer med det senere!!!.. 🙂

Nu vil jeg se grandprix færdig. Heppe på Danmark, hyggesnakke, drikke Asti og komme alt for sent i seng. Vi skal op kl. 530 i morgen, fordi vi kører med Eva og Nelly ud og ser solopgang og morgenbader på stranden 😀 Weee. Det bliver fedt. også bliver det nok til en lur ved poolen senere hehe. Også er det jo desværre sidste dag, så vi skal også pakke.

(OGSÅ SKAL VI FEDE DEN OG SLAPPE AF!!!)

– over and out –