Ja, idag var det så dagen, hvor man for alvor kan mærke at man begynder at have en stor pige. En pige der skal i skole efter sommerferien og som starter i SFO den 1. maj.
Der var møde på skolen, så de kommende skolebørns-forældre kunne se skolen, møde dem fra SFO’en og snakke med børnehaveklasselederen.

Det var sådan set meget spændende. Det er positivt, for mig, at meget af hverdags-skole-hjem kommunikation foregår på nettet, hvor man kan logge ind på klassen og se seddeler, ugeplaner osv. 🙂 KANON. Det mangler virkelig i børnehaven.

Det ser sjovt ud, den måde de skal lære at læse og det er en spændende, og meget anderledes måde end da jeg var barn. – Og apropos da jeg var barn, så fandt jeg ud af at Frederiks far (ham med den anden land rover) er vokset op et på kilometer fra mig og har gået på fritter på en af min fritters venskabs-frittere 🙂 Sjovt. – Så gad nok vide om man har været på sommer-tur eller noget med Frederiks far… Mmm 🙂 Skægt. Alle ender i Odsherred! 😀 – Eller rettere, har du sat dine ben i Brønshøj, så ender du heroppe! HIHI!!!.. (altså bare det fact at både husbonni og jeg har boet i brønshøj, Nina og Niels har boet i brønshøj og nu også Frederiks far…

Jeg tror det er godt at de starter med et år, hvor læring foregår gennem leg, men jeg kan stadig lidt blive bekymret for, hvorvidt hun ender med at være en som sin mor og far, der er langt foran de andre og derved så ikke kan sidde stille på sin rumpe. – MEN – vi er jo heldigvis opmærksom på det og må så finde på ting der kan udfordre hende. For ret mange af de ting, der tilsyneladende er ‘pensum’ i børnehaveklassen, det kan hun allerede.. 🙂 HVilket jo selvfølgelig også er godt.

Men jeg det tiltaler mig, den måde de skal lære på og det er dejligt at de har mange forskellige fag, allerede fra børnehaveklassen 🙂 – Det lyder også til at en stor del af undervisningen foregår udenfor, hvilket jeg også syntes lyder rigtig spændende.

Det der faktisk bare er en sær følelse ligenu, er at jeg virkelig føler at vores liv bliver sat i rammer nu. Fra nu af, så foregår hverdagen fra mandag til fredag mellem 815 og 1300… mmm. Flextid findes ikke i skolen, så nu skal det bare være sådan, at hun skal være klar der og der ikke er noget med at tage en sen aften, så vi lige skyder dagen efter lidt. Mmm… Også at Karmøy jo ligger, når skole er. MEN – Der vil jeg så sige, at vores norgestur, er så god for hende og de andre vikingebørn der går i skole, så den vil vi altså stadig tage hende med på! – Det er både historie, matematik og sprog hun lærer når hun rejser til udlandet på viking sammen med os. Så sådan er det jo bare 🙂
De engelske vikingebørn, får som regel den opgave, at de skal lave en rapport om deres tur og fremlægge den for klassen, når de kommer hjem, så mon ikke man kan lave sådan en løsning. 🙂

Så alt i alt, blir det spændende og Idun glæder sig helt vildt. Så det er jo bare dejligt 🙂 Og det er jo i hvertfald gode forældre vi er sammen med, så det er jo også skønt. Mange af dem, snakker vi jo godt med i forvejen… Så det er godt!

Og nu, tror jeg at jeg vil i seng inden alt for længe. Så jeg kan være dejlig frisk i morgen!

– over and out –