Så vågnede vi op i Berlin. Da jeg var kommet rimelig tidligt i seng havde jeg svært ved at sove efter kl. 8, men jeg lå og slumrede lidt også lavede jeg dejligt morgenbord, med yougurt, æg, frugt, brød, juice osv… Mums 🙂 Det ene brød vi havde købt i supermarkedet mindede dog mere om kage, så jeg havde været nede hos bageren LIGE nedenfor døren og købt et ‘Berliner bondebrød’. Det var lækkert!!

Nå, men altså – bagefter havde vi besluttet at vi skulle på museum. Vi havde besluttet udfra bøgerne og havde valgt det museum der så ud til at have den mest spændende tidsperiode og ikke alt det der kunst-halløj og sådan.
Så vi kørte med U-bahn til Charlottenburg slottet, hvor museet skulle ligge… Vi gik og gik og kiggede og kiggede og det var jo altså stadig Berlin dækket i is… Mm. Så det var lidt hårdt, må man sige. Men altså – det viste sig så at det var FLYTTET derfra… Æv. Så vi måtte finde ud af, hvor det så var.
Uden for selve slottet, stod der mennesker i flotte rokoko dragter, der reklamerede for sådan noget koncert halløj om aftenen.

Husbonni mødte en dame, der var super hjælpsom på at finde ud af, hvor vi så skulle hen og vi fandt ud af, ved at snakke med en eller anden der svarede på dør-telefonen på det der HAVDE været museet, at det var flyttet til Museums-øen, inde i Berlin, i nærheden af Alexander Platz.
Så vi fik så udpeget en bus, til en u-bahn og kørte derhen i nærheden af… Så skulle vi så også gå et godt stykke – og måske har det i virkeligheden ikke været så langt, men det var super anstrengende at gå på, så det føles lidt længere. Vi blev også i tvivl om vi var gået for langt, eller hvad, men til sidst nåede vi hen til, hvor museums øen er og der var sådan en vagt-fyr, der viste os til det rette museum, af de mange der ligger på museums-øen.
Det var det Nues museum vi skulle ind på, hvor hele oldtiden var flyttet ind. Det var lidt underligt, måden at komme ind på og vi billetterne købte man i et lille skur udenfor og man skulle så nå ind på museet INDEN en halv time, fordi man var i sådan en tidslomme (time-sloth) fordi de kun måtte have x-antal gæster på museet adgangen…

Inde på museet fik man sådan en lille afspiller med høretelefoner, der fortalte på det sprog man havde valgt, om tingene i de forskellige rum 🙂 Det var fedt. Og det var et fint museum. Der var nogen fede ting, som vi ikke havde set før og det var spændende.

Jeg havde så bare super mega ondt i benene, så jeg måtte sidde ned og strække ud engang imellem… Men det gik.
Det sidste rum i udstillingerne, var et rum, der viste, hvordan udstillinger så ud for 150 år siden. Det var meget sjovt at se, og gav mening, da man fandt ud af, hvad det handlede om 🙂

Så var vi henne på Alexander Platz og kigge på Tv-tårnet som vi jo havde billetter til, da jeg havde givet husbonni dem i julegave.. – Men der var SUPER mange mennesker og super meget kø, så det besluttede vi for at det måtte vente lidt. Så vi spurgte en af vagterne, hvornår det var en bedre tid at komme på. Han sagde at vi skulle vente til kl. 21 med at komme, så var der god plads. – Det var rart at vide…

Så måtte vi hellere shoppe lidt. Vi skulle jo have noget tøj til dagen efter hehe 😛
Så vi kørte til Ku’damm (Kurfürsten damm)… Og HOLDDAFEST!!!!! Det var jo den VILDESTE shopping gade…!! :-S Er du SÅ færdig mand!!! Der var KÆMPE mega butikker med tøj og alt muligt andet og det var tema butikker…
Vi var først inde i C&A, som var en ok fed butik, hvor vi begge to fik nogen gode ting… Så var jeg i H&M, hvor jeg også fik nogen gode ting…
Bagefter havde vi så fået atvide at vi SKULLE se KaDeWe… Det var godtnok det SINDSYGESTE i verden!!! HAHA… Det fik Illum til at ligne dalle-valle!! LOL. Der var gucci, prada og alt muligt shite på alle etagerne. Og alt var HELT VILDT dyrt. Altså – det var bare, jamen – ord er ikke til at finde…!! Men vi bevægede os op igennem det her vilde luxus sted, med alt hvad hjertet kan begære, hvis man har min en mill Euro på kontoen hehe…

Den næstsidste etage var ‘Feinsmaker’ etage… Med alt muligt mad og halløj og mange forskellige små serveringssteder og steder man kunne købe alle mulige delikatesser og specialiter fra forskellige lande (incl mac&cheese og Oreos!! LOL – ja, så har man da bevis for at det er ægte amerikansk gourmet!! HAHAHA)..

Men altså – et sted de solgte frugt, fik jeg så en vogn-mønt fra KaDeWe… SEJT!! hehe… 😛

Vi var sultne og gik op ovenpå, i ‘Winter garten’… det var ret sindsygt også. Det var faktisk et cafeteria, af en slags. Men bare et LUKSUS LUKSUS cafeteria… Naturligvis, taget i betragtning af det sted vi var 🙂 Men det var altså lidt for vildt til os. Der var tusind ting man kunne vælge og der var 100 måder man kunne betale på og skulle veje tingene osv. Meget underligt!!!…
Vi kunne slet ikke tage stilling til så meget, så vi besluttede efter at have drukket en cola deroppe, at vi hellere måtte gå et sted hen, hvor vi kunne sætte os og bestille noget at spise og vi ikke skulle tage stilling til så meget… 🙂

Så vi gik tilbage ud på gaden, med alle vores poser med shopping i…

Så var der et lille torv, hvor vi fandt en lille mexi/spansk ting, hvor der så var cocktails-happy-hour samtidig, men køkkenet havde stadig åbent. Dog betød det jo at der var folk OVERALT med cocktails… Men det var jo også fredag aften og der var smadder hyggeligt derinde 🙂 Maden var også rigtig fin og vi spiste godt. Jeg fik også lidt is til dessert og Husbonni fik en Strawberrie magarita 😉 Man skulle jo lige prøve en af deres cocktails. Og nøjser det var billigt. Man kan da virkelig tale om at hvis man skulle slå til søren og blive stiv, så var cocktails et godt udgangspunkt hehe 😛

Men altså – BAGEFTER – var vi jo så mega smadret, efter 12 timer rundt i Berlin, så vi begav os tilbage til lejligheden. Strak ud i vores stakkels ømme ben og faldt simpelthen BUM i søvn 🙂 Dejligt at sove tæt…

Så det var en god fredag…!!

– over and out –