Det er en svær debat sådan en. For nej – jeg er da fuldstændig imod kidnapping og den slags.

MEN – Så vil jeg sige, at vi slet ikke kan leve os ind i, hvordan det er at leve i et fattigt land. – At forholdende er som vi havde dem for 100-200 år siden i danmark – Og at det paradoksale i verdensamfundet idag, er at vi har informationsteknologi, der gør at vi ved, hvordan alle andre har det.

Det er den største forskel på nutidens og datidens samfund, for der har altid været STOR teknologi forskel lande og verdens dele i mellem. – Vi har bare ikke kendt til det, pga manglen på informations teknologi.

Godt – hvad det så gør ved denneher sag, er:

HVAD er børnenes andre muligheder? – Vi kan umuligt redde alle børn, familier, mennesker i 3. verdens lande…

Er de andre muligheder, at dø af sult?
Eller blive solgt som sex slave?
Eller tage sig af 8 mindre søskende fordi mor og far er død af Aids?

HVAD er deres muligheder?

Vi kan jo alle sammen være enige om at deres forhold er frygtelige, hvis vi ser verden med vores briller fra vores virkelighed i Danmark og Vesten. – Men hvis deres udvikling er en underlig sammemsurium af nutiden, datiden og deres udvikling på mange måder ligger 100-200-300 år fra vores, så kan vi umuligt sammenligne og vi kan ikke ændre deres holdninger og måder at handler på radikalt.

Vi kan alle sammen lade være med at spise chokolade. – Ja og det sker jo heller aldrig, for chokolade er et afhængighedsskabende stof og vi ved at afhængighed har langt større magt end fornuft. Men lad os antage at vi alle sammen stopper med at spise chokolade, eller kun spiser fairtrade…

Hvad så med de børn? Hvad er så deres skæbne? Er den så meget bedre, end livet på en kakaofarm? Kan vi gøre mere end vi gør, hvor det stadig er rimeligt og hvor vi må erkende at hele verdenen ikke kan være lige, da der er kæmpe store kulturelle forskelle???

Det tager århundreder at ændre. – og når det er ændret, så vil der stadig være kæmpe store menneskelige værdiforskellige for mennesker rundt omkring på kloden.

– Så ændrer gårdsdagens tv program mine chokolade vaner? Næææ… Faktisk ikke. Der kunne i øvrigt sikkert graves 1000 vis af lignene tilfælde op.

Hvordan kommer vi det til livs? Hvis vi alle bliver selvforsynene, men så kan vi umuligt leve i et moderne samfund, som vi alle sammen nyder godt af.

Jeg siger ikke at man bare skal lade stå til. – men vi KAN ikke ændre hele verdenen, vi ved bare hvordan tingene foregår nu om dage, pga vores tilgang til information.

– over and out –