Idag kom dagen, hvor vi skulle hente vores stenbider – også kaldet MEGET GRIM fisk hos fiskehandleren. Idun og jeg skulle ordne den, pille rogn ud og lave blinis det hele.

Damen hos fiskehandleren siger så til os, at vi skal prøve at spise alle mulige ting fra fisken, og ikke kun rognen, når nu vi havde en hel fisk. hehe… GODT SÅ!! Jeg lovede hende at smage på det hele.

Særlige specialiteter:
Lever og Sugekop (det var så en kinesisk delikatesse… og når vi siger kinesisk delikatesse, så er det så ca = med FØØØJ!.. :-S)

Så skulle vi lave små fileter af rygstykkerne, som er noget meget ‘slasket’ kød, men fint og hvidt. Grunden til at det var slasket, var at der var meget vand i. Hun sagde at man lige kunne give det et opkog inden man panerede det og stegte det. – Så besluttede Svoger og jeg at vi skulle salte halvdelen, for at prøve at få væsken ud på den måde… – Når vi nu VAR igang med at lege med maden… 😉

Også ja – altså rognene, som var det vi købte hele fisken for 😀 hele herligheden stod os i 90 kr, som jo var et fund for de penge – selvom der så lå et arbejde i det. Men det var sjovt 🙂

Nå, men jeg fik fisken hjem. Idun sprang rundt om mig og sagde: Er det nu nu nu nu??????… Men jeg måtte lige have mig en lille mad, inden – så det fik jeg.

Da vi pakkede den ud af posen, så kom en MEGET MEGET grim fisk til syne. Den mærkes faktisk også rigtig som sten udenpå, så det er også meget sjovt.

Den havde sådan en kæmpe rød plet på maven, som viser at den er fuld af rogn. Så vi gav os til at sprætte dyret op. Idun hvinede i vildensky, fordi det både var spændende og ulækkert på samme tid hehe… 😛

Vi delte alle ‘delikatesserne’ op i mindre skåle og stillede dem på køl, så de kunne blive tilberedt efter tur. – Husbonni syns at det lugtede lige lovlig meget af fisk.. hehe.

Nå, men altså – de der små stykker af ryggen ordnede vi til frokost og fisk pisket alle hinderne ud af rognene, så det skulle på køl og stå og sætte sig indtil aftensmaden 🙂

De der stykker stegt, paneret stenbiderryg, var ulig noget andet fisk jeg har smaget, men smagte faktisk ganske godt. Spiste mig en stykke på rugbrød, det var fint 😀
Også smagte jeg sugekoppen og leveren, som lovet til fiskedamen… Og ja… Det må jeg så sige, ER hvad jeg forestillede mig ved kinesiske delikatesser!! VADRK!!!

I eftermiddag lavede jeg så lækre lækre blinier, skar avokado, rødløg og citron ud og svoger fik æren af at krydre cremefraicen. – Så blev det endelig anretter tid.

Vi spiste det til forret og fik en MEGA bøf og bagt til hovedret (og nåja… så har vi jo liiiiige spist en omgang Ben&Jerrys is her til aften hehe… :P)

Så det må man sige er en dag, hvor en meget grim fisk blev til gourmet!!! 😀

Hele historien i billeder:

<!– WriteFlash('http://galleri.zafir.dk/#41′); //–>

http://galleri.zafir.dk/#41

– over and out –