Idag passer kategorien helt aldeles godt. Det har været en særlig oplevelse. En helt særlig oplevelse…:

Jeg sidder her, hos Far og Vivi. Jeg har sovet 3 timer. Jeg har været fødselshjælper i 21 timer timer. Selve forløbet har varet 33 timer. De 10 timer i ‘Aktiv fødsel’. Det har været super mega overdrevet vildt 🙂 På baby.dk har vi opdateret hele dagen igår og hele natten, til vi løb tør for strøm. Det var sjovt at have live-heppekor på sidelinien 🙂 NU sidder jeg her og alle de andre behov begynder at krible i mig, fordi jeg har fået sovet lidt…

Spise – tjek – har lige lavet mig en gang scramble eggs med spegepølse og ost.

Drikke – tjek – jeg sidder med en halv doven 2 liters cola, men det kan hældes ned 🙂

Skrive – tjek – Endelig en computer med strøm på.

Men det mest fucked up, ved at der ikke var nogen ordenlige strøm stik på ‘Rigseren’, var at jeg ikke kunne tømme Dorthes cam, inden vi blev smidt hjem… 🙁 Jeg har kun et enkelt billede på min fon, som jeg tog lige efter og sendte rundt på mms… Men hun er UBER CUTE!!! OG min egen KUSINE!! – Helt egen hel-blods kusine. Den første og eneste af slagsen. Og jeg hjalp hende til verden – med en 25+4 stor mavse selv. Fanmer noget af en bedrift. 🙂 Jm’erne blev også en aaaaaaaaaanelse bekymret og har beordret at jeg har ligget ned nogen gange i løbet af natten, så jeg har sovet 1×1 time og 2x½ time i løbet af natten…

Men lad mig starte med begyndelsen 🙂 …:

Igår havde Dorthe været til 40+ undersøgelse hos JM. Det sjove var at IDAG er hun 40+0 i følge insimination og så blev hun alligevel rykket til i søndags, via scanning… hehe. Men altså – vi regner idag som den rigtige 40+0 🙂 Og det blev Runas fødselsdag. Men igår (jeg er lige i hjernen sprunget en dag over, så igår var tirsdag… hehe) var hun til JM. og JM sagde at der ikke var tegn på at noget var på vej, men hun var alligevel oppe og rode.

Kl. 721 onsdag morgen ringer Dorthe så til mig, og siger hun har haft veer hele natten, af en sådan styrke, så hun ikke har sovet en disse… UHHHHH SPÆNDENDE!!!… Hun insisterer på at jeg kører på arbejde, fordi det jo går over. (var der et sted jeg havde hørt den sang før? haha… for lidt over 6 år siden. 🙂 Men nuvel… – Jeg kørte på arbejde… Tog dog Idun med, hun var lidt mor-syg efter aftenen før og det ville være nemmere hviiiiiiiis nu, jeg skulle køre videre til kbh. NATURLIGVIS, kunne jeg ikke koncentrere mig på arbejdet og besluttet, efter at have talt med Dorthe nogengange og der var 4 min mellem veerne, at NU gik Idun og jeg fra arbejde. Ca kl 11.

Så ordnede vi gave, som jeg ikke afslører her, hvis hun når at læse det, og så prøvede vi at køre mod kbh. Også kunne bussen ikke starte… Suk. :-S Men vi fik strøm og kom afsted.

Vivi var på skole til kl. 16, så Idun endte hos Olderne indtil Vivi kunne hente hende 🙂 Skønt.

Så købte jeg lige et par spiselige ting med på vejen og kom op til Dorthe. Her var kl 1310.

Vi begyndte at tage tid på veer osv. Dorthe var træt, fordi hun ikke havde sovet. Eller sådan underlig træt, for først var hun træt, så var hun ikke osv… Hun havde taget de smertestillende piller, som hun fik med hjem, men ikke den der indslumringspille, så den besluttede hun sig for at tage ved 14 tiden. Det betød at hun havde en time fra 15-16, hvor hun havde længere i mellem veerne og hun kunne slappe så meget af at hun SNORKEDE højlydt mellem veerne 😀 Jeg besluttede at det var vigtigste at kramme hende og nusse hende, i den time, end at tage tid. Så jeg fik mig sku også lige en skraber 😀 – Jeg fik meget ros for den beslutning af JM da vi kom på sygehuset. Det var en vigtig time 🙂

Ved 1630 tiden smed jeg Dorthe i VARMT bad, fordi de bed meget mere nu. Christina kom mens hun var i bad og vi fik taget opvasken, så den ikke stod, til hun kom hjem.

Så var vi 2 om tidstagning og nusse-tjansen. Det var dejligt!!… Der var på nuværende tidspunkt ca 7 min mellem veerne og vi besluttede at hun skulle have noget at spise. Det endte med at hun efter en times tid, besluttede sig for en pizza nr 6 og vi ringede efter pizza… (også med lidt vejledning fra vores side-line chearleaders!! haha).

Det endte så med at hun spiste pizza med 5 min mellem gode stærke veer! LOL. Det er sku en bedrift i sig selv. UDEN at kaste det op igen. FNIS… Hun fik da kværnet 4 stykker pizza og jeg er sikker på at den energi var godt lagt ind på hylden til senere. 🙂

Det begyndte at være en aaaaaaaaaaanelse mere regelmæssigt nu. Ellers var det meget svingene, hvornår de kom osv. Men altså, man kan jo ikke beordre veer til noget som helst, så vi fulgte bare med 🙂 Vi havde en times tid, hvor vi kravlede rundt ude i hendes gang, fordi det lige var det rareste sted at arbejde med veer. De der runde røde måtter fra IKEA, de er kanon at kravle rundt på, skal jeg hilse at sige 🙂 hehe.

Så besluttede vi at vi ville se DH hjemme, inden vi ville tage en beslutning om, hvad vi så skulle gøre… Dorthe mente at vi også skulle se PH, da det var næst sidste afsnit inden finalen torsdag. Men midt i DH, er det som om der går noget vand. Hun bliver i hvertfald vææææsentligt mere snasket, end tidligere og må tage bukser af osv… Veerne tiltager en smule, men vi får nogenlunde set DH færdig. Dorthe snakker med sin mor(min mormor), som jo er kendt for at panikke lidt i situaitoner og da hun hører at der er kommet lidt vand, så INSISTERER hun på at vi skal køre afsted. Mmm. Nåjajaja… Lad os nu se, men det endte med at vi ringede til FG og de besluttede at de gerne ville se os. Jubiii… Vi havde snakket med FG tidligere på dagen og DA ville de ikke se os endnu, så det var skønt at de ville se os nu. Vi krydsede det hele for at vi ikke blev sendt hjem igen.

Vi fandt en taxa. Stakkels taxa mand, jeg synes han var lidt bleg, da han så hvilken en tur han skulle ud på. Dorthe var meget bestemt da hun sagde at han IKKE måtte sætte igang, midt i en ve hehe… Og var meeeeeeget lettet, da han endelig måtte køre bilen mod Rigseren. 😀

Da vi kom derind var kl. 2210. De havde LIGE lukket dørene og vi stod der, med alt vores oppakning og var meeeeeeeeget slukørede, fordi vi øjnede at vi skulle nedenom og op. De havde lukket dørene kl. 22. ARGH. Men heldigvis kom der en dame ud og vi sneg os gennem dørene og slap for turen nedenom yaya!!..

Vi kom op og der var faktisk heeeeeeelt stille. Vi var sådan helt spooked. Gad vide, hvad der sker?!… Og de må have godt lydisolering, for der havde været FULDT booket da vi kom ind. Vildt nok 🙂 Vi kom i modtagelsen og fik vores Første JM Lisbeth. Hun var vagt JM og var sød og fik os igang. Dorthe fik kørt en strimmel og det så ud som om hun var gået lidt i stå, men JM trøstede os med at det var pga miljøskift osv. Så skulle kroppen lige have lidt tid til at finde sig selv igen. Så blev hun undersøgt indvendigt og fik beskeden vi havde ventet på.: AKTIV FØDSEL!!!!!!! HURRAAAAAAAA…. Kl. 2230, kunne vi endelig se lys for enden af tunnellen (troede vi hehe.) Vi var 3 cm åben og livmoderhals var stort set væk og det hele var blødt og lækkert deroppe. Hun troede dog ikke på at det var vand, der var kommet midt i DH, fordi der var en meget spændt fosterhinde, meeeen kunne dog ikke udelukke, at det var et eller andet i den stil der var kommet.

Nu gik der ellers timer foran os, hvor vi skiftede stillinger og vandrede lidt rundt og sådan. JM spurgte om vi kunne spise noget og vi havde kiks med derind og hun gav os smør og smøreost!!! I LUUUUUVE HER!!! Haha… (min store craving er jo rejeost for tiden namnam). Så vi havde et mindre ædegilde i digestives og smøreost og saftevand med isterninger.

Så takkede den første JM af. Der var vagtskifte og selvom hun var vagt jm, så vidste hun ikke om hun ville blive sendt hjem eller hvad. Så kom vores anden JM der hed Lone. – Så nu havde det været Lisbeth og Lone. Lone fandt en fødestue til os. Med kar og det hele. Jubiii… 🙂

Vi kom ned på fødestuen.

Der var fin god plads. Vi var nu ca 7 cm åben… Mooooving on… Puha. Det var vildt. Vi heppede og tænkte, yay. Ikke langt igen. Hun var en tur i karret. Natten bliver lidt bluret for mig, mht rækkefølge osv. Det var dejligt for hende at være i karret og jeg fik sovet en time 🙂 puha, det var godt.

På et tidspunkt, siger hun at det vil være rigtig fint, hvis hun fik noget at spise, så vi får noget ristet brød ind og marmelade. VI havde også stadig smøreost 🙂 nam.

Vi var liiiige under 8 cm næste gang hun blev tjekket. JM var lidt skuffet, men hun kunne massere livmoderhalsens åbning, så det gav os en halv cm mere… Så lavede hun status.:

Hun snakkede med Dorthe om at, hvis hun skulle have epidural skulle det være NU, men så ville hun ikke kunne komme i vand mere osv. Alternativt kunne hun komme i karret, evt få lidt bi-stik og noget lattergas, senere hen. Hun valgte det sidste. Det var et hårdt valg, fordi hun havde mega mange smerter naturligvis, nåede dog også at fortryde sit valg, men var glad for det bagefter. JM vurderede at der ville gå timer endnu. Kl. var 4 nu. Hun sagde, at hun havde gode veer, men også gode lange pauser imellem, så det var ikke verdens hurtigste fødsel, tilgengæld skulle hun SLAPPE AF mellem veerne, så hun kunne få ro i kroppen. Hun sagde: Hun er ude inden 9, men det kan ligeså godt være kl. 745 som kl. 9… – Det viste sig at komme til at holde stik.

Hun fik lagt 4 bi-stik i ryggen. FÅÅÅÅÅCK, det så virkelig ud til at gøre nuller naller for sindsygt og var underligt, for det føles grænseoverskridende at der kom en smerte ude-fra, som vi ikke kunne hjælpe hende med at overkomme… :-/ Men de hjalp dog lidt de dersens bi-stik.

Det var en aaaaaaaaaaanelse demotiverende på det tidspunkt, fordi vi havde været der i MANGE timer og det havde varet i MANGE timer nu… Men vi prøvede at få gejsten op igen 😀 (og det var vidst her jeg blev beordet til en lur mere… – Selvom det var lidt svært, fordi jeg følte det lidt som en overdrevet luksus i forhold til Dorthe der lå i sit on-going ve-hewled). Men altså – jeg skulle også liiiiiige huske på lille Frigg, der syntes det var mægtigt spændende at sparke mor LYSTIGT og huske mig på at om 3 mrd er det vores tur 🙂

Næste tjek, var vi kun nået en halv cm længere frem… :-/ Jm begyndte at blive lidt bekymret, fordi hendes livmoder var så træt efter de mange timers hårdt arbejde, så hun sagde: Jeg tjekker om en halv time, hvis der ikke er åbnet nok, så vil jeg ligge lidt ve-drop også kan du få lidt lattergas til hjælp. – Og sådan blev det. Hun kom op af karret igen. Fik lagt drop osv. og kom op og ligge… ENDELIG – var vi ved at få det sidste livmoderhals væk og var ved at være fuldt åben. PUUUUUHA. Endelig endelig.

Så manglede vi bare presseveerne…!!! – JM havde vagtskifte kl. 7, så vi skulle have en ny. Lone kom ind af døren, som var en af dem Dorthe havde ønsket sig skulle være der. Hun havde en SUPER fed energi, der om morgenen og var kampklar til at få Runa UD NU!!!! 😀

Nu kom der presseveer. Jeg begyndte bare at tude. Jeg tudede og tudede… Tårene trillede ned af mine kinder, mens vi hjalp hende med at holde benene og presse løs. Det var helt vildt. Bare tanken om at vi snart var i mål og vi ville se vores dejlige præmie i enden. Det var næsten for meget. Dorthe var træt. Mega mega træt… Hun kæmpede, lidt imod faktisk, fordi hun ikke rigtig troede på det mere.. – Hvilket jeg OGSÅ godt kan huske, fra omkring 6 år siden hehe 😛 (gad vide om jeg har lært det til Frigg kommer???… fnis). JM motiverede og motiverede… Begyndte at true hende 😉 på den gode måde og vi talte presseveer osv… HEPPEDE OG HEPPEDE. Og hun var træt. FUCKING mega træt…

Til sidst kunne JM mærke at hun skulle ud NUUUUUUUU. Hun sagde, klip eller kop!! PRES SÅ DORTHE!!! – og det endte med at hun fik et klip og vi havde Runa på mavsen. Smukke søde dejlige lille Runa 🙂 YES!!!! – Der var hun. kl 8.06 – Vi gloede faktisk lige en anelse, da hun kom ud, fordi det viser sig at Runa har 6 tæer og 6 fingre på hver hånd og det ikke havde vist sig på 3d scanning haha 🙂 Men heldigvis er det ikke noget der gør ondt og de er som sådan ikke i brug, så de bliver fjernet senere. Men det er lidt sejt syntes jeg. Hellere 6 end 4 😉 Så syntes hun lige at hun skulle snuppe en ORDENLIG mundfuld fostervand på vejen ud, så der blev tilkaldt børnelæge osv. og det endte med at de snuppede hende med på børneafdelingen, hvor hun skulle ligge i ilt, til hun var frisk nok til at trække vejret ubesværet selv.

Det føltes ret nedern og grænseoverskridende at de kørte væk med hende 🙁 Specielt for Dorthe der kun lige havde haft hende oppe på mavsen i et par minutter. Christina skulle med på børneafdelingen og jeg blev og holdt Dorthe i hånden mens hun blev syet. Og vi tudede og krammede og krammede og tudede noget mere…

Da hun var blevet syet, så sagde de at vi skulle have noget at spise, før vi måtte komme på børneafdelingen og se hende…

Så de kom ind med ‘Fødselsdagsmorgenmad’. Et bakkebord, med ristetbrød, pålæg, varm kakao, flag osv. Det var faktisk lidt hyggeligt 🙂 – Selvom vi hellere ville pille ved Runa baby. Christina havde taget en mill billeder af hende, som Dorthe lå og kiggede på, mens vi spiste morgenmad.

Så ENDELIG ENDELIG kunne vi komme hen og se hende. Hun lå i et lille telt og fik varme og ilt. Der var en rådden træ-taburet og mange mennesker der gik ind og ud osv. Det var en RET underlig følelse, når vi havde været alene hele natten… :-/ Dorthe kunne sidde og holde Runa i hånden til hun skulle undersøges igen ved 10 tiden. Christina og jeg var GODT trætte efterhånden. Vi havde sendt bud efter Vivi og Idun i en bil og sad til sidst bare og lignede to hvide spøgelser vedsiden af hinanden. Det var lidt skræmmende, for pludselig tændte en lampe og 10 mennesker løb ind på stuen, så var det Dorthe der var gået kold oven i Runa :-/ ÆV, men hun fik noget saft og kom til sig selv igen. Grrr… Ikke den fedeste behandling altså!! grunf. HVorfor skulle hun sidde der på en hård træ taburet, der var for lille altså. Æv æv æv… :-/ Hun var dog glad og lykkelig og hun så helt vildt godt ud, taget i betragtning, af hvad hun har været igennem.

JM Lone kom og sagde at der var fundet en stue på barselsgangen til Dorthe, fordi hun ikke måtte komme på barselhotellet endnu, pga Runas sidste medfart også sagde hun at Christina og jeg skulle hjem NU! – OKay så… Det gjorde vi… 🙂

Vi krammede Dorthe farvel, der var ved godt mod og fandt vores ting og sjoskede trætte ned i bilen til Vivi og Idun.

Jeg kom herhjem til far og vivi og har sovet fra kl. 11 til 14. Så vågnede jeg og var sulten, tørstig og havde mega skrive-kløe i fingrene og trængte til at snakke med Husbonni. Så jeg startede med at ringe til ham, lavede lidt mad og fik noget at drikke også er vi, hvor jeg startede på denneher beretning…

Der er sikkert en helvedes masse efterrationale, der kommer de næste dage…

Alt taget i betragtning, i forhold til at det er en anderledes fødselsform, end jeg selv vælger, så syntes jeg at det har været et helt fint forløb. Det var ikke helt så stressende at skifte JM på de tidspunkter vi gjorde som jeg havde regnet med og Lone, med hendes morgenenergi var som SENDT fra himlen 🙂 Så det var godt.

Jeg syntes Dorthe klarede det skideflot, under omstændighederne af varighed osv… selvom hun er lidt skuffet over sig selv. Det har vi ALLE sammen sagt til hende, at hun ikke skulle være, for hun har virkelig kæmpet i alle timerne…

Jeg var mega glad for at det var om natten, for der var virkelig en dejlig ro på fødegangen og vi så solen stå op over kbh. Med fuglesang og hele balladen. Skønt…

NU vil jeg tisse. Tage tøj på. Prøve at finde ud af, hvordan jeg får startet bussen. Tanke bussen, med tændt motor. Finde en sunday is på vejen hjem og HJEM og ha et bad. Jeg trænger i den grad til at komme HJEM nu…

Tak for chearleading, på baby.dk. – Vi tager en live omkamp incl webcam i starten af september 🙂 <3

Tak til Dorthe, Tak til Christina, tak til JM’erne (Lisbeth, Lotte og Lone hehe!!!) og tak til mig og Frigg, for det gode arbjede… 😀 Og tak til Runa, fordi hun er så skøn 🙂 <3

– Jeg er ked af det – men jeg kan ikke få oprettet bluetooth forbindelse ligenu, så jeg kan ikke få billede ud af min telefon. Mit kabel ligger derhjemme. 1. billede kommer senere… 🙂

– over and out –