Norges turen 2010 – De første dage, Turen til Bringesvært.

Vores Norges tur i år, starter lidt specielt, da vi er delt op. Idun, Tom og jeg er nemlig inviteret til Jan Søren og Siv Heidis bryllup, som ligger i weekenden inden Vikingefestivalen, derfor er vi taget af sted tidligere end de andre, som kommer med flyveren på tirsdag til Stavanger J

Vi kørte hjemmefra allerede torsdag eftermiddag. Jeg havde taget ferie fra torsdag og kunne ordne de sidste ting der. Der var en helt masse der liiiiiige skulle ordnes i sidste øjeblik, når det er første tur og endda en langtur, med næsten en uges alm ferie inden festivalen.

Da vi så skulle køre ville bussen ikke starte. Pis også tænkte vi. Det er nok fordi der ikke er noget strøm på. Sidste gang jeg havde kørt den, var der lidt problemer med at starte, men den havde startet de andre gange dagen efter og jeg havde ikke tænkt så meget mere over det. Naboen kom os til undsætning med batteri og vi startede bussen. Naboen fik nøglen og det som sædvanligt.

Husbonni var kørt i forvejen, fordi vi skulle aflevere Yaris til Boye, fordi den skulle på kurophold, mens vi var i Norge. Vi endte med at komme fra Boye af i god tid. Hos Boye startede bussen også. Vi var af sted. YAY.

Vi gjorde et kort stop ved Lidl i Nyborg og da jeg kom ud igen, kunne bussen SLET ikke starte… ARGH… Vi fik strøm af en mand og var af sted igen…

Vi kører til Andreas og Jette, på vejen er der bare kø og kø og kø på motorvejene, æv også. Og vi ville ikke sætte dvd på til Idun, fordi vi ikke var helt sikre på batteri niveauet osv. Så hun måtte overleve turen, uden moderne underholdsningsmidler (næsten – vi havde strøm på ds’en). Vi ankom til Andreas og Jette, godt sultne og trætte af kø på motorvejen. Vi grillede på gårdspladsen og hyggesnakkede lidt, inden det var seriøs sengetid for os alle. Bussen havde fået en dejlig lader på og vi tænkte: Den starter bare i morgen tidlig no-problemos…

Fredag morgen gjorde vi os nogenlunde tidlig klar til at køre nordpå. Vi havde et par ærinder på vejen. Husbonni skulle købe jern i Horsens og vi skulle forbi Ejvind og hente nogen af hans ting vi skulle have i kommission. Men bussen ville IKKE starte. Laderen var slået fra i løbet af natten og der var stort set ikke noget strøm på batteriet. – HVAD FILANS kan der være galt altså – grublede vi…

Husbonni fandt ud af at det nok var en god idé at sætte det nye hale-stik på bussen, som vi havde liggende i handske rummet, fordi det kunne tappe batteriet, hvis det kortsluttede. Så det fixede han lige… Eller lige og lige, men altså – det var super og han gjorde det, med forholdsvis lidt værktøj. Heldigvis var vi jo der hos Andreas stadig, så han kunne låne lidt, for meget havde vi ikke med i bilen.

Gode dyr var rådne og vi fandt heldigvis Andreas’ bilnøgle som han havde efterladt, da de kørte ved 8 tiden. Så lod vi Transporteren starte os. GODT SÅ.

I Horsens måtte Idun og jeg blive i bussen, som måtte holde i tomgang, mens far var i jernhandel og i en bil-tings-butik, hvor han naturligvis glemte at købe ordenlige startkabler 😉 hehe. Men købte et meter (måle fidus, så vi kunne måle om der kom strøm på eller hvad).

Vi grublede stadig videre på, hvad det kunne være. – Samtidig med at vi blev en KENDE bekymrede over færgeturen, køre ombord, køre af osv… SHIIIIIT…

Så måtte vi stoppe og tanke lidt udenfor Skive og besluttede at slukke motoren… bussen startede naturligvis ikke, da den havde fået diesel på. Pis også… :-/ Så vi fik strøm på af 2 unge fyre… og kørte videre 😉

På vej til Nykøbing Mors, finder vi så ud af at vi heldigvis ikke har helt så tralvt som vi troede fordi færgen sejler lidt senere end vi troede. Pywha…!! Så vi kører ind til Nykøbing og på vejen er der en T-Hansen! YAY. Vi standser (med tændt motor naturligvis) og køber et nyt batteri og nogen MOTHERFUCKER startkabler, da vi har besluttet at vi vil formode os til at det må være batteriet der er kollapset, fordi det ikke vil tage imod strøm. – Vi beslutter også at vi vil huske at lade på det, vinteren igennem, så det ikke sker igen, da bussen jo står meget stille om vinteren… mmm…

Vi kommer hen til Ejvinds hus, der ligger i en sjov lille landsby, agtig. Sådan lidt koloni-have-forening midt i Nykøbing Mors. Monster hyggeligt. Jeg trænger SERIØST til en ordentlig pause, der IKKE er i bussen med tændt motor og super-husbonni går i gang med at skifte batteriet, med hans super sparsomme udvalg af værktøj, da Ejvind lige er ude og ikke engang hjemme endnu. Han kommer dog kort tid efter. Idun og jeg holder picknick i hans have og spiser lidt boller med resten af vores pålæg J MÅÅÅÅÅÅÅÅMS. Vi får fyldt vandflaskerne og er klar til de sidste 2½ times bus-tur, i Danmark… Der var vi godt nok begyndt at blive TRÆTTE…!!!

Med bævrende hjerte startede vi bussen hos Ejvind. YAY den startede perfekt på det nye batteri og det virkede rent faktisk som om vi fik det løst… J Hurra – håber vi. Vi kører videre. Et par gange i løbet af turen, må vi stoppe og holde tisse-pause, da hende der chaufføren (mig) jo har en lille trunte i mavsen, der syntes det er MEGA sjovt at hoppe på mors blære 😉 Så altså – det var det heldigvis tid til, fordi vi valgte en god vej, med lidt mindre mærkelige ruter og trafik J Skønt.

Den sidste time mod færgen, trak tænder ud… Holdda fest!!!… Men vi kom frem. Det var KANON at se færgelejet og bare tænke: YESS!!! Om en time, er der totalt lækker buffet og vi kan sidde og slappe af og æde i 3 timer, fordi vi har forudbetalt det… HURRAAAAAAAAAAA…!!!

Vi kom ordentlig på toilettet, fik vasket hænder, børstet tænder, tømt bussen for skrald (ihhh hvor var vi dygtige HAHA) og så endelig kunne vi køre ombord…

Åhhhh det var dejlig, at sidde og få alt det dejlige mad. Til mor naturligvis en ordentlig portion pil-selvrejer, med mayo og caviar, hvorefter mor, naturligvis gik direkte til dessert-buffeten 😉 haha… Idun og far fik også dejlig mad.

Da vi havde spist første omgang dessert, var vi bare SÅÅÅÅÅ trætte og vi skulle holde os vågne i næsten halvanden time mere… Gyyyys. Husbonni var fantastisk og tog Idun med ned og købe et spil kort. HURRA… Elsker at hun er blevet så stor så hun kan spille kort J Jubiii. Så vi holdt os vågen med at spille fisk med nye fine norske troldekort.

Da vi kom ned i bussen igen, så var Idun bare mega mega træt. Klokken var midnat og hun sov allerede inden vi kørte fra færgen J

Vi begyndte at køre efter de gps koordinater, som vi havde fået af Jan Søren, til at finde Bringesvært leir skole. – Geo-cashing til at finde sovested… :-S Men altså, vi kørte op af Rute 9, til gpsen ville have at vi skulle dreje. Jan Søren havde godt nok sagt at sidste del af turen, var på grusvej… Meeeeen… Magen til grusvej havde vi ALDRIG set i Danmark. Midt i en skov midt om natten, med en stigning på nok 20% eller deromkring. Det var godt nok en gyselig tur, kan jeg love jer!!! – Ned i første gear og bussen fik GODTNOK lov til at arbejde for sagen. Fuldt lastet og OP AF BAKKE seriøst, som den ALDRIG havde prøvet før…

Vi når om sider til et hus, hvor der er lys. Det viser sig så at det er et privat hus og hun siger at vi skal køre tilbage igen (NEJNEJNEJ) og op af den næste grusvej, for at komme til Lejrskolen. SUK, SÅK SUKKKKK!!!!!!!… :-/ Nå, vende bussen og ned af de stejle norske-skov-bjerg-stier… Æv. Ud på hovedvejen og op af næsten, næsten magentil skov-bjerg-vej… EN TUR TIL… ENDELIG ENDELIG for enden af vejen, ligger lejrskolen. Jan Søren og de sidste af de ankomne gæster der er vågne sidder på terressen og venter på os J Det var dejlig at se ham. Siv Heidi var jo på Hotel 😉 Så de ikke skulle være sammen den sidste nat inden brylluppet…

Vi bliver vist rundt og får vores værelse. Jeg har ALDRIG NOGENSINDE set noget lignene af en lejrskole… Den er D’Angletairre klasser over danske lejrskoler, det er helt vildt. Vi 3 sover på et stort værelse med 5 senge og eget bad og te-køkken… :-S PÅ en LEJRSKOLE!!! Det er KÆMPE stort og bygningerne er totalt ny-renoverede og der er bad og toilet på alle værelser…. VIIIIILDT. Det ligger tilsyneladende ned til en stor skovsø, som vi dog ikke kunne se så meget af, fordi solen jo (selvom det er Norge) var på vej ned kl. 2 da vi ankom i nat…

Nu har vi fået sovet lidt. Frigg i mavsen er SULTEN, siger hun til moar 😉 Og Idun er utålmodig på at se om Frida er vågen J Så NU går vi over og får morgenmad…

Brylluppet skal stå kl. 14, hvor vi skal i Jan Sørens hjem-by kirke, til Vielsen. Efter vielsen, er der mad og fest hertilbage på lejrskolen… Så skal vi møde ALLE deres onkler og tanter osv. Os, Forlover og Toastmaster er de eneste venner med til brylluppet, da det er normalt at holde adskilte fester i Norge… Men vi er blevet inviteret med alligevel J Hyggeligt…

Så det var turen til Bringsvært… 😀

——–

Da vi kom hjem sent i nat (kl. 4 i morges), så har jeg ikke haft tid eller overskud til at skrive noget mere, selvom der er fuld i bufferen i min hjerne 😉 Det kommer nok ud i morgen 😀