<!– WriteFlash('http://galleri.zafir.dk/#53′); //–>

http://galleri.zafir.dk/#53

Efter rejsen op til Bringsvært var det tid til at holde bryllup 🙂 Det var en hyggelig dag op til. Der var dejlig afslappet stemning, fordi brylluppet skulle stå om eftermiddagen og folk hyggede rundt og skiftede til fint tøj osv. Det var rigtig dejlig vejr.

Vi skulle køre med toastmasteren op til kirken. Han havde en Audi A3 og turen derop, kendte han ikke vejen, så han kørte bagved nogen andre. Det var en ok tur. Men jeg kan godt mærke at jeg ikke er vant til at sidde på bagsædet i en lille bitte bil, rundt på snoede fjell-veje i Norge… :-S

Kirken var en rigtig flot gammel kirke i Norge. En trækirke, med spøjse malerier overalt på væggene inde i Kirken. Jeg var liiiiige ved at komme ind i sidste øjeblik, fordi jeg måtte tisse, inden vielsen gik igang. haha… Men jeg nåede det før bruden 😀

Jan Søren stod deroppe, vedsiden af sin forlover… Han havde de traditionelle tårer i øjnene, da alle hans tre piger trådte ind i kirken 🙂 Frida i hvid brudepigekjole, Stine i Rød og Siv Heidi i en fin brudekjole og slør og hele baladen… 🙂 De havde holdt traditionerne og ikke sovet sammen inden brylluppet, så han undskyldte sig bagefter med at, det var fordi han havde savnet dem hehe…!! Helt sikkert der 😉

Nå, men altså vielsen var ikke så lang og det sjove var, at selvom han talte norsk, sagde han NØJAGTIG det samme som i danmark til en vielse. Noget af det spændende og lidt spøjse var, at første gang at der var blevet spillet på orglet i Kirken, var til Jan Sørens oldefars bryllup!! 🙂 FOr 85 år siden… Sjovt.

Efter vielsen, stod folk og snakkede udenfor kirken og husbonni fik RIG lejlighed til at lege med sit nye cam i solskinnet. DAMN det tager gode billeder – OG så kan man godt se at bare de små fif han fik da vi var på langeland, tager effekt. Kan ikke rigtig se, hvor det skal ende, når han får noget mere undervisning 😀 Cool!!!…

Men altså – så kørte vi tilbage også var der fisemer fart på den der audi der… Jeg blev helt køresyg og måtte sove en gravid-kvalme lur inden middagen. Heldigvis var der tid til det, da vi kom tilbage til lejren 🙂 Så det var skønt…

Så kom vi til middagen. Til at starte med, så blev gæsterne præsenteret og budt ind til middagen. Folk klappede da de kom ind (jeg var på wc – naturligvis – så jeg var ved at komme for sent… GRAVIDITETSBLÆRE ALTSÅ!!!…)… TIL SIDST blev brudeparret budt ind til festen: Toastmasteren sagde: Må jeg byde velkommen til Brudeparret Jan Søren og Siv Heidi Odnøy!!! Også rejste folk sig op og klappede og hujede mens de gik ind af døren 😀 Det var kanon og en fed tradition, man sagtens kunne importere, hvis du spørger mig. 😀

SÅ kom tjenerne ind (5 af Jan Sørens kammyer, der hjalp til. – det er vidst meget brugt, fordi man ikke har så mange venner med til bryllup, men det normalt kun er familie.). De kom ind i sorte bukser, butterfly og babyolie!!! LOL… Også serverede de ellers drikkevarerne, til hujen og klappen. Og for at drille Jan Søren, så gav de ham solbærsaft koncentrat istedet for rødvin, så han fik noget af en overraskelse, da han tog den første tår hehe… 🙂 – Det var så her, at vi fandt ud af at det var liiiidt mere afslappet end vi først havde forstået og måske ikke et helt tradtionelt familie-fest-bryllup i norge hehe 🙂 Dog var det kun familie, os, Jan Sørens forlover og kone, Siv Heidis forlover og mand, samt toastmasteren uden kone. Så det var meget få venner der var med til festen.

Nå, men altså – middagen, var Norsk Koldt bord. Det var meget lig det danske, men uden rugbrød og med lidt andre ting på buffetten. Det var fint og der var ting for enhver smag. Dog nåede jeg ikke at spise SÅÅÅÅÅ meget, fordi så begyndte talerne. – OG da jeg er vant til et dansk bryllup, spiste jeg IKKE under talerne, men sad og lyttede, fordi jeg regnede med pause i mellem. Da talerne begyndte, så nævnte toastmasteren, alle dem der var på talerækken også præsenterede han den første…

Så sad jeg der og lyttede pænt. Efter talen blev den næste præsenteret… og den næste… Og den næste?!… Jeg sad og tænkte: Øhhhh… Hvornår kommer spisepausen?!… HAHA… Men den KOM ALDRIG!!!… Så pludselig blev der annonceret pause – også var det strække ben pause… Da vi kom ind igen, var tallerkerne taget ud! LOL… Men altså jeg var mæt, – jeg havde bare ikke liiiiige fået den sidste snack til siden, som man sidder og snasker i, når man spiser længe til sådan en fest der…

Efter de annoncerede talere, blev der ‘ordet er frit’… Det var virkelig vildt. Jeg har aldrig været til bryllup, hvor faktisk halvdelen af deltagerne (naturligvis incl mig selv) var oppe og tale for brudeparret! Men det var rigtig sjovt og underholdende. Det var ikke sådan nogen laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange og keeeeeeedelige taler, men folk fortalte anekdoter og sjove historier osv. 🙂 Det var rigtig hyggeligt.

Efter maden, blev der dækket op til kagebord. Og kaffe og sager. Så var der sat et slideshow med billeder fra polterabent op. Hehe… Ømt…!!! Så lavede 2 af Jan Sørens søstre et sjovt lille sketch show, hvor de lavede grin med deres storebror og flettede deres nye ‘officielle’ svigerinde ind i… (de har jo været sammen i maaaaange år, inden de blev gift, sååe..).

Det var et godt kagebord, dels var der bryllupskage. Den var fin, men der var så mange andre kager, at man ikke ville spise sig ‘mæt’ i den alene hehe… Så var der specielt noget fromage-budding agtigt, der hed Dronning Maude… YUM YUM siger jeg bare… !!! Helt klart noget der kunne bruges som kagefyld også 😀 Så det skal jeg prøve at lave en dag 🙂

Efter kagen, var gravid-damen og Idun ved at være godt brugte. Den var lidt over midnat og vi sagde godtnat. Vi havde fået snakket med masser af deres familie og de er altså bare super søde og sjove mennesker 🙂

Der var mange der havde Bunad på, som er tradionelle norske national dragter. Det var rigtig flot og jeg fik pillet ved broderier, stof og set hvordan det var syet osv. Rigtig spændende 😀 Og pillet ved smykkerne, der hører til. De er også meget traditionelle og noget der hører til.

Husbonni kom vidst i seng ved 2 tiden, da festen begyndte at ebbe ud. Jan Søren og Siv Heidi var kørt på Hotel, lige efter Idun og jeg var gået i seng 🙂

Morgenen efter, stod folk op sådan hen ad vejen. Der var rester fra middagen som brunch og folk spiste og tussede rundt. Så hjalp vi med at sætte borde osv på plads, inden vi skulle afsted fra lejren kl. 14. 🙂 De havde betalt for rengøring, til en helt vildt lav pris i øvrigt, så vi skulle bare afsted, ikke tænke på andet…

Det var et super hyggeligt bryllup, holdt på et super mega overdrevet fantastisk dejligt sted 😀 Jeg har bare tænkt på, om det på NOGEN måde kunne være muligt at holde familieferie deroppe, men det er nok for dyrt at tage til norge osv. Men det var bare SÅ fedt… og super høj kvalitet husene var osv… Men det var rigtig sjovt at opleve en familiefest på en anden måde, end man er vant til også var det super dejligt at folk ikke skulle afsted, men at festen ligesom var lidt før, under og efter. Så det blev lidt afslappet på den måde 🙂

– over and out –