<!– WriteFlash('http://galleri.zafir.dk/#57′); //–>

http://galleri.zafir.dk/#57

At være mor til 2. At have 2 smukke piger og være en familie på 4. Det er fantastisk. Det lyder måske fuldstændig som en kliché, men det ER super skønt og fantastisk.

Frigg er en lækker lækker baby og Idun er en lækker lækker storesøster. Jeg havde virkelig regnet med at hun ville være en god storesøster, men jeg ville da lyve, hvis jeg ikke havde spekuleret meget i tiden op til hun kom, hvordan det ville være… Det med at have 2 børn. Mmm…

Dagen efter Frigg kom, ville Idun rigtig gerne vise hende frem i skolen. Så vi pakkede hende i bilen og kørte hende med Idun op på skolen 🙂 Det var rigtig hyggeligt, at vise hende frem. Der var naturligvis mange der havde set det på nettet og alt det der og der var meget Ihhh og Åhhh og naiii… Idun tog det pænt, men var lidt betuttet ved situationen og ville meget gerne bære rundt på lillesøster, som jeg havde sagt hende at hun ikke skulle gøre, mens vi var ude. Men altså – det gik alt i alt meget fint 🙂 Om eftermiddagen, var hun også med ovre i SFO, hvor vi alle 3 hentede Idun. Det var hyggeligt.

Så var det ligepludselig torsdag aften. Jeg havde lovet Idun, at hun måtte have kage med, om fredagen, når lillesøster var kommet. SUK tænkte jeg, for der var jeg ærligtalt lidt træt… MEN – jeg tænkte, at jeg havde lovet det, så gør vi det 🙂 – Så jeg var lige på nettet og finde en rigtig nem opskrift på muffins, som var chokolademuffins som hun oven i købet havde bestilt… Så jeg tog Idun med ud i køkkenet og så lavede hun SELV muffins 😀 Jeg fortalte hende stort set bare, hvad der skulle i og hvor meget og dit og dat også ordnede hun det selv. Det var fantastisk og hun var MEGET stolt!!! Morgenen efter pyntede hun dem selv. Det var også bare super nice og hun var SÅÅÅÅ STOLT da hun kom over i skolen med dem. Skønt…

Men altså muffinsne var en mega succes. Og Idun var bare stooooooolt. Hun havde lavet en speciel en til Anette, hendes lærer og det var jo skønt <3

Om aftenen kom Louise. Det er jo mega hyggeligt, at hun kommer oftere på weekend, nu hvor hun bor i kbh 🙂 Skøønt. Husbonni var inde og hente hende fra toget. Imens, så ville vi jo ligesom lave noget mad. Vi har en masse forskelligt, som vi har fået af folk i fryseren osv. Så Idun var bare en super sveske og lavede mad!!! HAHA. Altså med en lille smule hjælp fra mor. Så fik hun varmet med, lavet ovnkartofler og alt muligt halløj. Det eneste jeg stortset lavede var at lave sovs og tænde ovnen. Så var hun bare MEGA stolt igen. Skønt. Hun elsker jo altid at være køkkenskriver og nyder tydeligvis at vise at hun kan ting i køkkenet. Mors pige!!

Nå, men altså weekenden gik med hygge, stene film, spise god mad og den slags. Vi fik ikke udrettet så meget, men det var ok, nu hvor det var første weekend med at have lillen og det.

Mandag var jeg ovre og vise hende frem til gravidsvømning og fortælle om fødslen – lidt assisteret af Mie, fordi hun forklarede, hvordan og ledes det var med at hun sad fast og det. Det var dejligt at vise hende frem og fortælle om det. Der var også en del der havde fulgt med på nettet og spurgte til det osv. Det var hyggeligt.

Om aftenen skulle vi i aftenshowet. Altså Frigg og mig, men husbonni tog jo naturligvis med derind. Det var dejligt, at respekterede vores vinkel på historien, så det var det rette budskab der kom ud. Og det var et rigtig godt interview. Skønt!! Hun havde stort set sovet hele dagen. Hun var lige vågen om morgenen i halvanden time og havde ellers bare SOVET hele dagen, selv da hun var over og blive vist frem til svømning. Så kom vi ind i studiet og interviewet var og så lå hun og var SUPER vågen og sprællede med arme og ben, alt i mens hun lå og skrub sked i bleen – for at sige det lige ud. Det var faktisk en ANELSE svært at holde masken, fordi jeg sad og tænkte på om man kunne høre det i mikrofonen. – Det kunne man ikke hehe. Heldigvis! Men altså vi har fået super gode reaktioner på Aftenshowet interviewet og der har været roligt i medierne siden. Men det har skabt en super god debat og det var jo det vi ønskede. Vi havde også fået spørgsmålene på mail, tidligere på dagen, så vi havde medietrænet herhjemme 🙂 Altså husbonni havde spurgt mig om spørgsmålene en del gange, så jeg kunne svare godt og præcist, så vi kunne bruge tiden godt. Det var super dejligt, for det blev virkelig godt og jeg var som en af kommentarene vi fik på interviewet: ’Bad ass kølig på tv, og den sidste sætning specielt var cool’ 🙂 Feedt!! Så blev mor stolt!!! 😀

Dagen efter fik jeg blomster både fra Jette og Mie, fordi de var rigtig glade for alt det arbejde vi har gjort for at reklamere for hjemmefødsler og vores fantastiske ordning i denne her forbindelse.

Onsdag var Mie og kigge på lillesøster og måle hende osv. Hun har taget 100 gram på og så fin ud. Hun har været lidt gul og er det lidt stadig, men vi har taget meget solbad og hun spiser jo ofte og meget, så det er rigtig fint i forhold til at hun har det lillesmule gulsot. Det gør også at hun ser helt solbrændt ud og er endnu kønnere, paradoksalt nok altså. Mie var helt imponeret over, hvor fint jeg ammer og det er jeg faktisk også selv. Det føles faktisk slet ikke som om jeg har holdt pause i 3 år. Min krop kan bare huske hvordan det er, og jeg behøver slet ikke at bruge ammeindlæg eller noget, fordi babserne bare lige er gået tilbage i den gamle balance… Det er helt fantastisk. Men man fik nok også lidt øvelse af at amme store-svesken i 3,5 år 😉

Nå, men altså – udover det, så har vi så i ugen flyttet helt om. Vi har fået ’flettet’ Iduns værelses ting og vores soveværelse, så vi nu har en ’permanent-midlertidig-løsning’. Det er helt vildt hyggeligt. Meget trangt i soveværelset, men det virker rigtig fint. Iduns ting er for enden af soveværelset. Så står hendes seng og vores i forlængelse af det. Så er alt vores tøj derinde. Men altså – det betyder så at vi har fået revet loftet ned i Iduns gamle værelse og har været i IKEA og kigge på klædeskabe og hvad vi skal gøre derinde og alt det der. Det er helt kanon.

Jeg har også fået sorteret en masse af Iduns tøj og fået vasket en masse og fået lagt ventetøjet væk. Jeg kan allerede passe mit gamle tøj og vejer 1 kilo mindre end jeg gjorde inden jeg blev gravid. Så skal jeg bare lige begynde at trimme skroget lidt, så bliver det rigtig fint. 🙂 Jeg vil gerne tilbage i en størrelse stabil 38, så det skal jeg nok komme. I stedet for at ligge i 40, og nogengange str 40 hældende til den forkerte side… ARGG.

Men altså – vi kommer da fremad herhjemme. Det er mega fedt at gå hjemme sammen de her uger og Frigg er bare så super glad for både far og storesøster. Det er helt fantastisk skønt!!! Så fordi vi skulle til Lucif og Jonas’ bryllup i går, så havde jeg simpelthen besluttet at hun SKULLE lære at bruge slyngevuggen inden. 🙂 Og det gjorde hun. Det var mega grænseoverskridende først, fordi Idun som sådan aldrig har ligget ’alene’, da hun var lille. Hun lå jo altid på sofaen eller noget i den stil i nærheden af os. Men jeg ville jo rigtig gerne have at Frigg lærte at bruge slyngevuggen, fordi den ser så skøn ud og er mega nem at have med alle mulige steder 🙂 Og det var jo mega fint, da hun først lå der og hun er blevet rigtig glad for den. – Vi endte med at købe en sut, fordi det virkede som om, at hun vågnede hver gang at hun opdagede at hun ikke havde babsen i munden også var hun for træt til at sutte rigtig og spise rigtig, så hun faldt i søvn igen, lige når hun fik babsen… mmm. Men det hjælper med sutten og ret meget slyngevuggen i kombination, for hun ligger godt og kan sove sig en GOD lur, mellem måltiderne, så hun bare er dejlig vågen og glad, når hun er vågen og kan spise godt når hun er sulten. Skøøøønt.

Så faktisk er det bare så nemt, at være mor til 2. Meget nemmere end jeg havde regnet med. Jeg føler jeg har en hånd fri, når jeg har behov for det, for enten så er hun hos mig, hos sin far, eller sin storesøster, eller også sover hun dejligt, enten sammen med os, eller i sin slyngevugge. – Helt vildt skønt altså!! Så har vi også leget lidt med viklen, og jeg har fået improviseret lidt med den. Jeg skal prøve at se dvd’en en af dagene, så jeg kan øve mig på de ’rigtig’ indviklinger. Men det lader til at være rigtig godt. Specielt, fordi jeg har haft mega ondt i ryggen og bækkenet, efter hun sad fast under fødslen. Så det, at den har siddet rigtig godt og støttet flere steder på mig, har gjort at jeg har kunnet bruge den, uden der har været for belastende…

Så har jeg faktisk også været til en behandling hos en lokal kranio sekral terapeud og rolfer 🙂 Helt fantastisk. Jeg spurgte om der var nogen der kendte nogen i mandags og der var en af dem der var kommet på gravidsvømning for første gang, der skal føde hjemme også, der har en svigermor der var det. Så ringede jeg til hende. Jeg vidste faktisk ikke andet, end at hun lavede kranio sekral terapi, men det var så super glædeligt at hun laver begge dele, da jo virkelig var rolfing, der rykkede noget for mig, i sin tid, med min scoliose, da den udviklede sig i min teenagetid. Godtnok kostede det en god bid grunker, men allerede efter første behandling har jeg kunnet bevæge mig frit og har simpelthen bare haft det så godt altså 🙂 Så jeg får mig en behandling igen på fredag, hvor husbonni også skal prøve og se, hvad det kan gøre for hans nakke og lænd 🙂 – men der regner jeg så med at det er nok for mig i denne omgang 😀 Yay.

Så var der det, med den ’obligatoriske’ store tudedag. Den er så åbenbart ikke så obligatorisk alligevel, for den er slet ikke kommet. Jeg har bare haft det rigtig godt. Jeg har følt mig i balance og folk siger at jeg ser super godt ud. Jeg føler mig også super godt tilpas. Specielt efter jeg lige fik rettet skroget på plads igen 😀 Yay.!!!

Så altså – for at opsummere det:

Så er det mega fedt. Det føles så rigtig at lillesøster er kommet og alle mine tanker og bekymringer om, hvordan det i virkeligheden ville være at være en større familie og alt det. De er bare pist væk altså. Det er så nemt og hun er så nem og blid, at jeg næsten kan få dårlig samvittighed, fordi det ikke kan være så nemt bare. 🙂 Jeg er sikker på at Frigg var den helt rigtige baby, der skulle komme til os. Idun er næsten ikke jaloux og vi prøver at tage det i opløbet, når hun giver udtryk for at, hun bliver lidt jaloux. Bekræfter hende i at hun er en dejlig storesøster og vores skønne dejlige store pige og det er helt okay at være den store og at man er fuldstændig lige så elsket, som man var før og at der ikke er kommet mindre kærlighed, men mere i vores familie, fordi vi er blevet lidt flere 🙂

– over and out –