De sidste 6 uger har husbonni været på barsel. Det har været jul. Det har været nytår… Men mest af alt har vi brugt tid på at få førstesalen færdig. Det projekt der mere eller mindre har stået åbent i 2½ år, af mange årsager…

For fanden det har været vildt. Det har været frustrerende og hårdt, men det er det hele værd… Det har bogstaveligt talt været blod (vi har fået div skræmmer..) sved (helt sikkert…!!) og tårer – når jeg er blevet alt for fustreret og har fået en tudetur… (hvilket er træls, da det altid forvirrer mænd – eller især min mand.. mmm… Men altså – det er bare svært at lade være med nogengange…)

Rummet vi har lavet (og noget mere jeg kommer til) er det gamle loft, som vi fik mulighed for at indrette efter vi fik skiftet stråtaget og udlignet spærafstand, for nogen år tilbage 🙂

Vi ‘overtog’ rummet, da væggende var bygget (pånær den væg bagved skorstenen) og gulvet var lagt. Der er lavet gibs på træ-vægge med alt den isolering, man overhovedet stoppe i…

Inden vi startede for 6 uger siden, var der blevet spartlet første gang og vi havde fået det gamle puds af skorstenen (tak til dem der hjalp). (skal lige siges at der er 100m2 skråvægge.. så det er IKKE et lille rum)

Det der er blevet lavet de sidste 6 uger er (ikke nødvændigvis i rækkefølge):

– Bygget væggen bag skorstenen (noget af en udfordring, når der er 10 cm at gøre det på :-S)

– Der er blevet slebet alle vægge 3 gange, til de var barnenumse bløde og glatte.

– Spartlet væggene 2. og 3. gang…

– Væggene er grundet med forankringsgrunder

– Væggende har fået glasfilt på

– Væggene har fået væv-fillar

– Væggene er blevet malet 3 gange

– Hanebåndende er slebet, bejset, lakeret, slebet og lakeret igen

– Alle kanter (incl kanter på hanebåndende) er blevet fuget

– Beskyttelsesgulvet er taget af og der er vasket med gulvsæbe førstegang (idag – da jeg endelig blev klar til det!!!)

– DERUDOVER har vi:

– Revet væggen ned mellem Iduns værelse og det gamle bryggers

– Husbonni har bygget trappe (dog har vi kun nået til funktionaliteten, ikke finish, maling og gelænder endnu)

– Der er lagt nyt gulv i køkken og det nye bryggers (Det nye bryggers = det gamle bryggers og Iduns gamle værelse) TAK til Keld <3

– Revet loft ned i Iduns gamle værelse og det gamle bryggers

– Isoleret loftet vi rev ned

– Flyttet det store skab ude fra det gamle bryggers til forgangen

DERUDOVER har vi:

– Gjort rent(byggeaffald) 100000 gange…

– Været i Bauhaus og brugt en mill vi ikke har 1000 gange

– Rykket rundt på vores ting og spillet tetris med vores hjem, når 4 rum har været i spil et UTAL af gange

– Spist alt vores barselsmad i fryseret + en hel masse junkfood

(og helt sikkert en heeeeeeeeeeeeeeelt masse andre ting jeg har glemt…)

OG til sidst:

Forsøgt at være de bedste forældre vi kunne være, efter omstændighederne, for vores 2 fantastisk dejlige tøser (tak til alle de af Iduns klassekamerater, der har leget med hende, så hun ikke kedede sig for meget, med hendes møgkedelige bygge-forældre).

Tak til bedstelars og bedstevivi, fordi de var oppe og passe børn og køre store piger til svømning, den dag vi satte filt op.

Været syge en uge op til jul, hvor vi så desværre IKKE kunne arbejde… :-/

Tak til Huldre for en dejlig friaften…

Tak til vores familie, for en dejlig jul og nytår.

Undskyld til Husbonni, når jeg har været uterlig… <3

…..

Til slutningen, vil jeg fortælle om slutningen… Denne weekend har været præget af længsel efter at se frugten af vores arbejde, i en grad, så jeg følte jeg var gravid og var gået 3-4 uger over tiden. Jeg havde lyst til at springe alle de sidste fantastiske deltager over og bare sige SÅÅÅÅ er vi FÆRDIGEEEEEEEEEEEEEEEEE… Og på den anden side, vidste jeg godt at det var NU de skulle laves, for ellers ville de aldrig blive gjort…

Men sådan en weekend, byder også på, at man lige tror at skorstenen har fået nok maling, men siger: JEG SKAL HA ET LAG mere!!!… Eller hanebåndene stritter som pindsvin efter at have fået lak, så de siger: VI VIL SLIBES OG LAKERES IGEN, vil vi!!!… Eller at der var store malingpletter på gulvet et par steder, da vi tog beskyttelsesgulvet af… :-/ PIIIIIIV… Det opdagede vi igår afstes, da vi ENDELIG nåede til at vi skulle se det nye fine gulv og troede at vi skulle nå at give det en gang gulvbehandling, inden sovetid… Så endte det med, at vi så sagde: GODTSÅ – Rødvin, bøffer og en god film – så må gulv og pletter, være gulv og pletter, indtil i morgen… – Det har jeg så fået af idag – med MEGET tålmodighed og MEGET fint sandpapir… Suk… Men det ville bare være FOR ærgeligt, hvis vores nye gulv, havde sådan nogen grimme pletter… mmm…

Og da vi ellers troede det skulle være en dag, idag søndag – hvor husbonni skulle starte på arbejde igen (endda til en 12 timers vagt – fåååååk), sådan en dag, hvor man lige skulle prøve at få styr på huset, behandle gulvet en eller to gange ud af 3 og få vasket en masse tøj, inden husbonni skulle på arbejde… Så satte man den der første maskine vasketøj over – også VÆLTER der vand ud af vaskemaskinen på vores nye gulv i bryggerset, som IKKE skal have meget vand… ARGH GRRRRRRR OG FUCK FOR HEWLED… Så det tog lige 2-3 timer… Suk. Nu står der affugter og husbonni fandt ud af at der var kommet huller i dør-bælgen (den der gummidims lige indenfor glasset.) suk… Så det må vi have lavet HURTIGST muligt, da vi ikke har vasket tøj læææææææææææænge og trænger MEGET!!!… mmm…

Så vildt har det været… Og mere omfattende, end jeg nogensinde havde forestillet mig, i min VILDESTE fantasi… Men men men men!!! Tilgængæld er det det ALLERFLOTTESTE rum, man overhovedet kan forestille sig 🙂

– i løbet af ugen flytter vi ind også begynder vi at lave Iduns værelse klar i vores gamle soveværelse også er det det nye bryggers der skal have en tur. Der skal laves vægge og lofter (heldigvis MEGET mindre end ovenpå) og sættes skabe op 🙂 iihhhh det blir så fint. Kæmpe mega skabs rum. Weeee… jeg glæder mig 🙂 – Indtil da, kommer vores tøjreoler så til at bo i det nye KÆMPE GIGANT soveværelse hehe.. Tror godt lige vi kan leve med at der står et par reoler HELT nede i den ANDEN ende ;)… hehehe…

Jeg glæder mig FOR VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILDT til vi skal sove derinde sammen i næste weekend 🙂 Det blir for sindsygt. Vi har den VILDESTE fjordudsigt og alt muligt, fra vores 170 brede vindue i frontspidsen… mmm… Det blir skønt at ligge og kigge på stjerner…

Det eneste der er ÆV BØV, er at man NU kan se, hvor ækelt grimt og bvard vores køkkenelementer er… når nu gulvet er blevet så fint… mmm… Men det kommer om et år eller to 🙂 Og nå ja… hehe… Så kan man se, hvor hurtigt og ‘let’ vi har lavet stuen dengang… Så det skal nok også fixes… – ENGANG… 🙂

Så når Iduns værelse og bryggers er færdig, så har vi bare et hus i en helt vildt sindsyg kaliber, der lever op til sin status, ved at ligge på en ægte libhavervej i Odsherred 🙂 kanon mand…

Og her nedenfor – et par billeder af for 200.000 kr. førstesal, der mangler 2 gange gulvbehandling og gulvlisterne, når gulvet er tørt 🙂 (og sæføli lamper og møbler og det, men det kommer der også billeder af :))

<!– WriteFlash('http://galleri.zafir.dk/#70′); //–>

http://galleri.zafir.dk/#70

Og nu bliver det også dejligt at komme lidt ud i verden igen… Indhente noget af det forsømte og få styr på alle sagerne…

Også lige et billede af Frigg, første gang i Farmands metro 🙂