Her den anden dag kom husbonni og sagde at Ulfberth havde planer om at åbne sin nye butik i Århus til kulturnatten og han havde spurgt om de ikke skulle arbejde videre på hans rygstykke… – Og om mig og pigerne ville med. HMMM… :-S Så er det jo lige det at spontanitet ikke lige for tiden er min stærke side, men altså – jeg valgte at sige, tjooo det kan vi da godt også gjorde vi det.

Så var det lige at det viste sig at Far og Vivi også var der ovre og de så gerne ville have fornøjelsen af Friggsebassens (mest sovende) selskab, så jeg ikke behøvede at have hende på ryggen under Iduns og mit kulturnat udforskning 😀 Helt kanon.

Så da vi kom over med færgen lidt over 18, så kørte jeg husbonni hen til Ulfberth og kørte Frigg ud til Tage og Birgit og kørte mig og Idun tilbage igen… – Her mødtes vi med MiniZulu (herfra kaldet ved hendes IRL navn Mona), som vi kender en lille bitte smule fra BM, men altså nu her fredag aften fik fornøjelsen af at lære bedre at kende 🙂 Helt kanon!

Hun ville gerne med ud på kulturnatten, for det havde hun aldrig før været. – jeg har en fornemmelse af at det ikke rigtig er så almindeligt at gå på kulturnat i Århus som det er i kbh, jeg ved heller ikke hvor længe det har været i Århus, jeg ved det i hvertfald har kørt i kbh omkring 20 år nu, for jeg kan huske, at jeg var afsted i mine teenageår… Hmmm… Men det var faktisk en helt vildt fed oplevelse at kulturnatten ikke KUN var en kødran af mennesker i kø, men at man rent faktisk kunne komme ind til de ting man ville, fordi der var mennesker, men ikke oversuper overdrevet mange mennesker 😀 Yay!!!…

Vi gik fra tatoshoppen og til Bispetorv, hvor jeg skulle have byttet den billet jeg havde købt i forsalg til mit ‘turpas’ (som Idun kaldte det hehe – og hun i øvrigt var MEGA misundelig på, fordi den var lidt sej keyhanger med striber og sager hmmm… hehe. Men det er moars :P). På vejen mødte vi de første af de lysende ben, der var strøet rundt omkring i Århus. Det var frontløberne der havde gjort det. (også kom der lige en kærlig tanke tilbage til mit egen tid på frontløberne, med udstillingen på centralværkstedet og alt det dersens halløj hehe – FUCK man blir bare så gammel!!! Det er sku nærmest 16-17 år siden nu hehe)

Men altså – derudover havde de også stillet sådan en sort box op, med neonlys i, hvor man kunne gå ind og sætte sit fingeraftryk med selvlysende maling, hvis man ville være med til at tænke ud af boxen.

På storetorv (tror jeg nok eller også var det klostertorvet, min århusianske sted-hvad-hedder-tingene er ikke tunet 200%) var der også en KÆMPE fod, str. 1950 hvis det var en sko, som var bygget vidst nok af nogen tømrer lærlinge eller noget på én dag. Rimelig cool faktisk 🙂

Men altså – så var vi på bisbetorvet og fik vores turpas 🙂 Mona købte også et, og hun fik det endda til studerendes pris, fordi hun læser til lærer. Fanmer billigt med 60 kr for sådan et arrangement 🙂 (jeg gav 80, fordi jeg købte på nettet – ellers kostede det 100 kr).

Så gik vi over til kvindemuseet, hvor der var noget udstilling hajs, som omhandlede børn i gamle dage, hvor man kunne følge nogen rigtige børn ved at se deres ting og læse deres historie på sådan et kort og sådan 🙂 Det var ret fedt. Idun kunne have brugt TIMER derinde, men det er jo ikke lige på kulturnatten, man bliver 2 timer på det første museum, man træder ind på, – så vi fik hende med ud igen 🙂

Bagefter, lå ‘I gestappos lænker’ lige bagved i samme bygning faktisk. Det var besættelsesmuseet, hvor man fik en anden variant af alt det dersens anden hverdenskrig noget, hvor man mest får frihedskæmperne og sådan historierne om danmark under krigen osv. Men det her, det var tyskerne i danmark. Det var forhørslokalerne 🙁 og torturen og simpelthen gestappo i danmark. ARGH, det var lidt hæftigt, men på den anden side, så fik vi jo ikke læst alle plancerhe og sådan, men altså, det var spændende nok! og lidt virkeligt. Den side af historien tænker jeg faktisk ikke så tit på. – At de rent faktisk var i danmark og havde lokaler osv… Eller havde taget sig lokaler i hvertfald. mmm… Men altså – det er jo en del af vores historie og et OK fedt museum.

Udenfor var der sådan noget lys-skygge-video installations halløj. Det var ret fedt 🙂 Meget funky og virkede super godt 😀 Det brugte vi noget tid på at studere og lege skyggeteater med.

Så har Mona en veninde der skull være med til noget ‘lav noget sejt af storskrald’, som vi ville nede af se. Men desværre viste det sig at de havde lukket tidligt ned og der kun var sådan noget efterhyggehalløj bagefter, så det var lidt øv.

Vi holdte pitstop ved mac’en hvor Idun og jeg fik os en lille aftenhaps og lidt cola 😛 Så mødtes vi med Monas veninde Juliane, og de stod og studerede programmet. Da vi kom ud præsenterede de os for idéen om: Den gamle by vs zombier!!! COOOL!!! Man skulle godtnok være 10 år, stod der i programmet, men Idun sagde at det kunne hun SAGTENS. Så vi begav os derhen af 🙂

Idun kom op på Julianes cykelsadel, for der var alligevel pænt langt og hun var lidt træt i benene, fordi det ovenikøbet jo også havde været motionsdag i skolen. Da vi er næsten derovre jokede vi lidt med at det jo kunne nå at være aflyst, når vi nu var gået så langt… Og det første der så sker, da vi kommer derhen, er at der er en mand der fortæller os at teaterbørnene der viser rundt, selv er blevet for bange, så rundvisningerne er aflyst… ARGH!!!! Det føles lige lidt for… nemisis eller hvad det hedder. mmm… MEN – så var det så at vi lige skulle vente lidt, for så ville man blive lukket ind i byen alligevel og skulle så gå rundt på egen hånd i stedet hehe 😛

OKAYSÅ ventede vi lige de 5 min… – Vi blev lukket ind til år 1740 og det var så allehelgenes aften og blabla…

Så var der ellers bare ZOMBIER og UDØDE og alt muuuuuligt gejl der fulgte efter os og growlede os ned af nakken hehe 😛 Idun var bare ved at SKIDE i bukserne af skræk, men ville være tapper, så hun lukkede øjnene og kravlede næsten helt ned i min lomme, hvis det blev for uhyggeligt. En periode havde jeg hende på ryggen, men det blev for tungt, så hun kom ind under min kappe på dne ene side og så holdte je ghende i hånden rundt om ryggen også kunne hun tage Mona i den anden hånd 😀 Fedt. Også syntes hun også at det var riiiimelig sejt skal jeg ellers hilse at sige 😉 selvom det var uhyggeligt.

Vi blev vist igennem den gamle købmandsgård af 3 piger der fortalte en rimelig drabelig vareulve-version af ‘Den lille rødhætte’. Hende pigen der rekrutterede os til at komme ind på turen, blev så vidst også til en zoombie senere hen og fulgte efter os, mens hun aede min kappe og blev ved med at gentage: Jeg gør jeg ikke noget… Jeg gør jeg ikke noget hehe.

Vi var også med til at begrave en præst der havde været død 5-7 gange som de gerne ville have begravet ORDENLIGT, for han blev ved med at gå igen! Og det gad de ikke mere hehe…

Også fandt Idun i hvertfald ud af, hvad hun ville være til halloween fest i SFO den 27. okt. Den GRÅ dame – altså hende der helt sikkert måtte være den døde præst’s døde enke. Det var hun helt sikker på, fordi hun hele tiden fulgte efter os og mumlede noget der godt kunne lyde som salmer eller noget…

også var vi ved at forskrække trollen der sprang ud og sagde WRAAAA til folk ved at snige os ind på ham og sige WRAAAA inden han selv nåede det hehe 🙂

Der var super meget stemning og det var jo en perfekt aften med totalt dejligt klart (koldt) vejr og mega meget måneskin, så det var jo altså perfekt til zoombiejagt i Den gamle by 😀

Da vi så kom ud derfra, var Idun totalt kæbhøj – LIGE da hun kom ud af lågen og sagde, at hun da slet ikke var bange eller noget og hun da bare kunne sige til sine klassekamerater, at hvis de lige skulle på zoombiejagt, så kunne hun da godt tage med, fordi hun jo ikke bliver bange haha… – Men hun har snakket mega meget om det og syntes det var både mega spændende og sjovt bagefter, så det var jo cool 😀

Bagefter var Idun seriøst smadret og hende og jeg tog bussen tilbage til farmand og ulberth, hvor hun gik kold og jeg tog mig en lille time ude alene 🙂

Så hentede jeg hende og farmand og vi kørte hjem til Tage og Birgit og overnattede. Jeg sov mega dårligt, fordi Frigg møflede rundt i den ene side, fordi jeg havde glemt dørkarmsbeslaget, så hun ikke kunne hænge op og sove og Idun ville sove i ske, fordi hun alligevel var liiiidt bange for zombier.. Mm… Men altså, sådan er det jo nogengange 🙂

Om morgenen efter morgenmad, tog vi ud på moesgård museum og så en mega fed udstilling, 7 vikinger, hvor man kunne følge 1 viking ved at tage en genstand med en chip i også afspillede man historier hele vejen rundt i udstillingen som vikingen havde oplevet.Vi valgte os hver sin, så vi kunne dele historier bagefter 🙂

SUPER nice udstilling. Udover den fede udstilling var nogen vi kender igang med at lave et jernudviningsforsøg over ved stavkirken, som opstart på noget efterårsferie halløj der skulle starte søndag, så dem fik vi også lige snakket med 🙂

Så det endte med at vi liiiige fik brugt en del mere af dagen, end planlagt i århus, fordi vi også skulle nå til fest om aftenen med Maja i KBH (og vi var jo ligesom i århus hehe). Så det endte med at være fra Århus til Køge, ret meget hvad hastighedsgrænsen + lidt kunne trække også med et enkelt stop. Smide ungerne af hos farmor og farfar og videre til Maja.. Spise, bade, makeup, klæ om og ud af døren igen hehe 😛 Men vi nåede til festen i OK tid, så det var fint 🙂

Dejlig fest. Hyggeligt selskab, men da kl. var henad halv 2, var jeg GODT brugt og endte med at sidde og småputte op af husbonni. SKønt 🙂 også besluttede vi os for at køre til Køge, så vi kunne sove.

Da vi kom knirkede Frigg lidt og jeg puttede hende lige ordenligt, fordi hun lå uroligt. Så sov vi ved 3 tiden og jeg var lige oppe og tisse kl. 830. Møzze baby og sige godnat igen 🙂 Farmor passede piger. Jubiii… og gæt hvad!! VI vågnede fanmer først da kl. var næsten 1230 og Idun kom ind og hoppede på os :-S VILDT!!! Jeg kan ikke huske hvornår jeg har sovet SÅ længe, og kun været vågen 1 gang. nøøøøj det var skønt!!! TAAAAAK FARMOR!!!!!!!!!! <3

Så endte vi med at tage et nap nede i kælderen, fordi Svigermor og svoger er gået igang med mega oprydningen dernede efter 30-40 års samler mani hehe 😛 Det var rigtig fint at ordne dernede. Det blir godt når det er færdigt. Håber på at kunne få lavet orden nok, så farmor kan få et dejligt syrum i kælderen, hvor alle pigerne kan tøse-nørde måske 😀

Så vi endte faktisk med at blive og spise og først køre kl. 2030. Men det var en god dag, selvom vi ikke havde planlagt at være hjemmefra hele weekenden.

Idun er blevet dernede, for hun har jo efterårsferie og i morgen har jeg godtnok fri, men skal lave moms og årsregnskab mandag og tirsdag. Også få lavet det (forhåbentligt) sidste på netbutikken, inden vi kan åbne 😀 jubiii…

Og Frigg skal heller ikke holde fri endnu, siger de i vuggestuen, hun skal have lov til at hendes rytme bare kører. Så det er fri fra arbejde men arbejde alligevel … Og det vil jeg også gerne, det er jo vores eget 🙂

Så sikke en weekend det lige blev. Dejligt at være spontan engang imellem, selvom jeg har svært ved at beslutte det.

– Skøøøønt!! –

<!– WriteFlash('http://galleri.zafir.dk/#84′); //–>

http://galleri.zafir.dk/#84